USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Москві з Третьяковської галереї вкрали картину «Ай-Петрі. Крим»

27 Січня 2019 23:41
У Москві з виставки картин Архипа Куїнджі, яка проходить у Третьяковській галереї, викрали полотно «Ай-Петрі. Крим».

Як повідомляє Українська Правда з посиланням на Інтерфакс, факт крадіжки підтвердили у Мінкульті РФ.

Директор департаменту музеїв відомства Владислав Кононов повідомив, що Мінкультури з’ясовує обставини зникнення картини.

«Ми перевіряємо інформацію про зникнення однієї з робіт Куїнджі з колекції Російського музею, яка була виставлена у Третьяковській галереї. На даний момент підтверджується факт відсутності роботи «Ай-Петрі» та наявність у галереї великої кількості поліцейських», – повідомив Кононов.

Згодом у поліції підтвердили, що картину викрали.

Директор Російського музею Володимир Гусєв не зміг відповісти на питання, чи застрахована картина Куїнджі. З його слів, всередині країни у картин, як правило, страховки немає.

«Які подальші дії – має повідомити Третьяковська галерея. Ніхто не застрахований від таких ситуацій, час від часу це трапляється. Бувають пропажі: в Історичному музеї, наприклад, ікони недорахувалися», – заявив Гусєв у коментарі «Фонтанці».

Джерело Інтерфаксу повідомило, що картину викрали на очах у численних відвідувачів експозиції.

«Чоловік, якого прийняли за працівника музею, спокійно підійшов до полотна Куїнджі, дістав його з рами і вийшов. Ні співробітники музею, ні глядачі не зрозуміли, що сталося, тому пошуки зниклої картини почалися лише через кілька хвилин», – повідомило джерело.

Виставка Куїнджі у Третьяковській галереї триває з 6 жовтня до 17 лютого 2019 р., до неї увійшли полотна з колекції Третьяковки і Російського музею, твори з 19 найбільших регіональних зборів, а також з музеїв Азербайджану, Білорусі і з однієї приватної колекції.

Архип Куїнджі – російський художник грецького походження, майстер пейзажного живопису. Він народився у Маріуполі 1842 року.

Картина «Ай-Петрі» є зразком гірського пейзажу, створювалася у 1898-1908 рр. Полотно виставляється у Російському музеї у Санкт-Петербурзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СБУ Показати IP 28 Січня 2019 09:38
Шукайте в Путінському маєтку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus