USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни створили перший в Україні digital-мурал

28 Листопада 2018 21:53
У Рівному в рамках проекту The Street Walls створили перший в Україні digital-мурал з технологією доповненої реальності AR.

Проект, який отримав назву «Літаюче місто», втілювала команда луцьких художників «Magic Art Group»: Віталіна Борисюк та Юрій Карась. Ініціатор проекту – громадська організація «Платформа взаємодій «Простір». Роботи проводилися за підтримки Українського культурного фонду.

Як розповів у коментарі UA:Рівне художник Юрій Карась, мурал створювали упродовж 2-х тижнів, працюючи за важких погодних умов. Розпис виконували, використовуючи спеціальний спрей та акрилові фарби.

«Древні індійські легенди розповідають, що в часи Лемурії (гіпотетичний затонулий континент в Індійському океані) слони могли літати. Ми розвинули тему цих легенд і доповнили їх своїми вигадками. Так з'явились літаючі міста, які будувались на спинах цих могутніх велетнів», – розповідає митець про ідею малюнку.

Мурал «Літаюче місто» використовує технологію доповненої реальності: якщо навести на нього камеру смартфону або планшету, використовуючи спеціальний додаток, то зображені на стіні слони починають летітити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus