USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Волинська майстриня створює дивовижні портретні ляльки з вати та глини

10 Червня 2020 08:45
Ірина Ломакіна з Володимира-Волинського уже четвертий рік займається виготовленням іграшок із вати та глини.

Жінка розповідає, що любов до них почалося ще з дитинства. Вона побачила на різдвяній ялинці в бабусі іграшку із вати. До слова, мода на подібні вироби прийшла у 1930-1950-х роках, пише БУГ.

Майстриня зізналась, що в дитинстві хотіла навчатися в художній школі, але не склалося. Проте творчий потенціал не згас, і вона почала створювати іграшки та ляльки у декретній відпустці.

Захопилася портретною лялькою і відкрила для себе ціле мистецтво.

Деякі з ляльок Ірини потрапили навіть в Ізраїль. Є витвори майстрині у Львові, а одне замовлення надійшло із музею в Червонограді.

«Я самоучка. Відроджую мистецтво виготовлення ляльок. Зазвичай, беру обличчя з фото чи портрету. Це можуть бути як відомі постаті, так і літературні персонажі. Мене вразила історія Януша Корчака, надихнув Малкович, Астрід Ліндгрен, Ольга Токарчук, яка здобула Нобелівську премію у 2018 році. Також є лялька і Алана Мілна разом зі своїм найвідомішим казковим ведмежатком», – сказала Ірина Ломакіна.

Жінка займається улюбленою справою кожного дня. Прокидається рано і розпочинає творити.

«Жінка в Україні мусить займатись і хатніми справами, і вихованням дітей, тому я встаю зранку, і поки всі сплять – роблю. Моє мистетцво народжується на кухні. (сміється, – авт.) Вкладаю душу, стараюсь. Можу одну робити протягом тижня-двох. І тепер це не лялька на ялинку, а повноцінний виріб.

Чоловік з дітьми раді та підтримують мене в моїх починаннях. Під час роботи я можу включити медитативну музику чи ту, яка на мій погляд, характеризує той період, із якого моя портретна лялька, і все йде якось само собою», – каже Ірина Ломакіна.

Колекція з пляшок розміщується на кухні. Тут також на старому бабусиному комоді виділене місце для ляльок.

Майстриня розповідає, що кожна лялька для неї цінна і в кожну вона вклала шматочок своєї душі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виборець Показати IP 10 Червня 2020 09:52
Цікава була б серія з глини депутатів України від Волині
Сусід до Виборець Показати IP 10 Червня 2020 16:17
Щоб депутат або мі(по)ліціянт вийшов треба додати ще один компонент,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus