USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Волинський майстер вирізає скульптури бензопилою

5 Грудня 2019 18:00
Подвір’я колківчанина Павла Назарчука віднедавна прикрашають оригінальні скульптури з дерева. Створюється враження, що зайці, жаби, гноми, ялинки, гриби та інші казкові персонажі ось-ось оживуть. Адже талановитий автор створив їх із особливим натхненням.

Павлу ‒ 41 рік. Понад 20 років чоловік виготовляє дерев’яні вироби. Закінчив Колківське профтехучилище за спеціальністю різьбяр по дереву. Відразу влаштувався на роботу, адже має золоті руки й відповідальний характер.

«Спочатку на приватні замовлення робив дерев’яні іконостаси та ікони. Це було основним заробітком. Мої вироби є по всій Україні, найбільше ‒ у Києві. Іноді вирізьблював сувенірну продукцію. А кілька місяців тому захопився виготовленням дерев’яних скульптур», ‒ розповідає Павло Назарчук.

За словами майстра, спочатку він ліпить задуману фігуру з пластиліну, щоб бачити форму, пропорції і рельєф. Тоді працює бензопилою. Останні штрихи робить різаком.

Сировиною для скульптур слугують колоди і дошки. Кілька днів тому завершив роботу над триметровою царівною-жабою. Нині майстер працює над новорічними символами – ялинками, сніговиками, дідами морозами і снігурками. Лучани зможуть помилуватися і придбати роботи талановитого різьбяра на передноворічній виставці в обласному центрі.

Оксана КУЦИК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
українець Показати IP 5 Грудня 2019 18:24
СУПЕР- ШЕДЕВРИ!!! Дійсно золоті руки!!!!!
Читач Показати IP 5 Грудня 2019 18:28
Молодець! Має чоловік золоті руки!
спостерігач Показати IP 5 Грудня 2019 20:25
особливо Жаба класна !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus