USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Юні рожищани здобули перемоги на фестивалях народного мистецтва

10 Травня 2018 23:18
Початок травня ознаменувався для вихованців Рожищенського будинку дитячої творчості як новими конкурсами, так і новими перемогами. Днями у мальовничому Мукачеві на Закарпатті відбувся ХІ Міжнародний дитячо-юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки».

Спрямування та залучення молодого покоління до збереження та розвитку кращих зразків народного мистецтва, залучення до скарбниці національної спадщини засобами пісні, танцю, музики, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, фотографії, художніх ремесел – це основний лейтмотив проведення цього вже традиційного мистецького заходу.

Цьогоріч на фестиваль завітало близько 500 учасників з різних куточків України. Представили на огляд вибагливої публіки та журі власні вироби і юні рожищани, які вже не вперше беруть участь у цьому фестивалі. І їх роботи були гідно оцінені. Про це свідчать нагороди та дипломи. Зокрема, дипломами за почесне друге місце нагороджені Вікторія Шевчук (зразкова студія декоративного мистецтва «Мурчикова майстерня», керівник Світлана Мура; Маргарита Качор, вихованка зразкової студії ДПОМ «Художній дивосвіт» (керівник Оксана Шатунова) та Тетяна Ткачук (зразкова студія декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівниця», керівник Людмила Тивонюк).

В номінації «Образотворче мистецтво» третю премію виборола вихованка Оксани Шатунової Юлія Сурмач.
В ці ж дні у місті Львові проходив Міжнародний фестиваль-конкурс культури та мистецтв «Зірковий грамофон талантів». В танцювальному жанрі («Танці народів світу») свій хист та талант демонстрували вихованці середньої групи зразкового ансамблю танцю «Росинка» під керівництвом Алли Ковальчук.

Граційністю, витонченістю та злагодженістю рухів, емоційністю рожищани вразили і поважне та досвідчене журі, і глядачів. Як результат – перше місце та бурхливі оплески. Також грамотою за вагомий внесок у розвиток культури та творчості підростаючого покоління була нагороджена Алла Ковальчук, керівник колективу «Росинка», досвідчений педагог та організатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus