USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Звучання білоруської поезії: лучани побували на поетичному читанні

7 Жовтня 2017 17:32
У рамках поетичного фестивалю Meridian Lutsk мешканці та гості міста мали змогу послухати білоруськомовну поезію авторства Насти Кудасави.

Локацією заходу стала кав'ярня «Франсуа» на центральній пішохідній вуличці Луцька, де гості у затишній атмосфері заслухали твори білоруської поетеси.

Наста Кудасава привезла до Луцька свої збірки «Лісце маіх рук» та «Маё невымаўля» та поділилася з учасниками заходу не лише своєю творчістю, а й поглядами на життя, джерелами натхнення, історією власної родини. Авторка розповіла про стан видавничої справи у Білорусі та про те, як вдається публікувати власні збірки.

Поезія Насти позбавлена урбаністичності, тематика віршів наповнена любов’ю до природи.


Авторка народилася у білоруському місті Рогачеві, отримала філологічну освіту, жила у Мінську та Санк-Петербурзі та, зрештою, повернулася до рідного містечка, де зараз і займається творчістю.

Відповідаючи на запитання аудиторії, розповіла, що у її рідному краї доволі популярна українська література, додала, що книги Жадана просто «розлітаються». Також повідала, що їй дуже сподобався Луцьк та атмосферна вечірня екскурсія містом.

Поетеса лиш кілька разів була у Києві та вперше потрапила до Луцька, Західної України в цілому. Зі слів Насти, переконалася, що українці – це нація, якій не бракує єдності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus