USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Cьогодні у Франції – другий тур президентських виборів

7 Травня 2017 09:19
У Франції сьогодні проходить другий тур президентських виборів, за підсумками якого буде обраний новий глава держави. За пост президента Франції ведуть боротьбу кандидат від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Еuronews, французькі громадяни, що живуть на заморських територіях Франції, змогли проголосувати у другому турі президентських виборів вже у суботу.

Зазначається, що порівняно з першим туром активність виборців тут помітно зросла. Зокрема, це стосується Французької Гвіани і Антильських островів.

У виборах також змогли взяти участь французькі виборці з країн Північної та Південної Америки.

У Монреалі, незважаючи на сильну зливу, люди за годину до відкриття стали збиратися біля виборчих дільниць, у однієї з яких вишикувалася 2-кілометрова черга.

На дев'яти виборчих дільницях в Нью-Йорку також було досить жваво. Підрахунок голосів здійснюється на місці, після чого інформація передається в Париж. Результати місцевого голосування будуть оголошені не раніше, ніж завершиться загальний підрахунок голосів.

Раніше повідомлялося, що Макрон напередодні другого туру збільшив відрив від Ле Пен. Нагадаємо, 4 травня Еммануель Макрон переміг в теледебатах з Марін Ле Пен перед другим туром виборів президента Франції. За результатами опитування, проведеного дослідницьким інститутом Elabe за замовленням телеканалу BFM, Е.Макрону перевагу віддали 63% телеглядачів, М.Ле Пен — 34%. Ще 3% не змогли відповісти на питання. У дослідженні взяли участь 1314 осіб.

Макрон також здобув перемогу в ході опитування на сайті газети Figaro: 64% проти 36% (24,3 тисячі вболівальників).

Нагадаємо, на початку 2017 року проросійський кандидат Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму незаконною. Окрім того, повідомляється, що партія кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен "Національний фронт" отримала в 2014 році кредит €9 млн в російському банку ПЧРБ в обмін на публічну підтримку політики Росії в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus