USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Гроші на добудову перинатального центру будуть, - Ігор Палиця

29 Листопада 2016 18:04
Волинський перинатальний центр, де медики могли б рятувати сотні життів, за умов стабільного фінансування працював би вже давно. У 2016 році з обіцяних 55 мільйонів з держбюджету не надійшло ні копійки, натомість обласна рада виконала свої зобов’язання щодо співфінансування. Наступного року, пообіцяв голова Волинської облради Ігор Палиця, ще мінімум 10 мільйонів гривень виділять на цей об’єкт.

Голова обласної ради 29 листопада відвідав будівлю перинатального центру, де тривають будівельні роботи. Нагадаємо, капсулу і перший камінь заклали ще у 2000 році. Разом з тодішнім головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком на цій події був і Президент України Леонід Кучма, якого голова ОДА тоді попросив стати «хресним батьком центру», - розповідає представник фірми-забудовника, голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха.
«Після того, як заклали перший камінь, 10 чи 12 років ніхто не приступав до роботи, а в 2012 році роботу таки відновили. 50-60 мільйонів ми освоїли. Потім знову почалися проблеми з коштами. Торік на будівництво не надійшло нічого, а цього року пообіцяли 55 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку та 5,5 мільйона з обласного бюджету співфінансування. З державного фонду грошей не дали, а співфінаснування облради прийшло, і ми вже ці кошти освоїли. Якраз сьогодні Кабмін має розподілити неосвоєні 10 мільйонів гривень з ДФРР для Волині. І нам кажуть, що, можливо, хоча б 7-8 мільйонів з цих коштів таки надійдуть ще цього місяця. Гунчик (Володимир Гунчик, голова облдержадміністрації, -ред.) клянеться, що подають на ДФРР на наступний рік, але він торік клявся, і ні копійки не дали», - пояснює він.
Проте, для того, аби здати об’єкт, потрібно 50 мільйонів гривень та ще близько 30-ти мільйонів на устаткування аби перинатальний центр запрацював на повну потужність. До слова, частину обіцяного обладнання центр так і не отримав: ще у 2012 році «Держінвестпроект» не додав обладнання на 6,5 мільйона. Обіцяв подарувати устаткування для дитячої реанімації на 4,3 мільйона за цінами тих років і Віктор Пінчук, але й цього немає.

Облдержадміністрація наразі обіцяє подати документи на добудову центру до Державного фонду регіонального розвитку на 2017 рік, але чи виділить Уряд кошти з держбюджету, зважаючи на те, що обіцяних коштів чекали і у 2016-му, – поки невідомо.
На перший квартал 2017 року для безперервної робити забудовник просить хоча б 10 мільйонів гривень. Тож, ознайомившись з об’єктом, голова облради Ігор Палиця попросив підготувати і подати наступного тижня всі матеріали з кошторисами, аби можна було внести питання фінансування центру з обласного бюджету на сесію обласної ради, щоб урешті таки ввести в експлуатацію цей об’єкт уже наступного року. Він пообіцяв, що у 2017-му кошти на цей об’єкт надійдуть. Навіть якщо депутати чи облдержадміністрація не погодяться виділити гроші.
«Ми в облраді виділимо гроші, щоб ви здали цей об’єкт максимум до 1 вересня. 10 мільйонів обіцяю 100%. Я свої дам, якщо в області не буде», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 29 Листопада 2016 19:41
Палиця красава
Волинянин Показати IP 29 Листопада 2016 21:15
Цей заклад потрібний перш за все жителям Волині, їх є по перепису трішки більше мільйона, а що як кинути клич і скинутись кожному по 20-50 грн... Буде свій заклад де зможуть допомагати жителям Волині і не потрібно буде їздити шукати допомоги в світ за очі... А багатші можуть і по більше дати...Он дзвони для церков з власними іменами відливають а це для блага всіх...Можна і якусь книгу почесних внесків зробити, щоб люди пам'ятали меценатів...
луцький Показати IP 29 Листопада 2016 21:44
Треба казати людям правду! Поки був головою ОДА Клімчук, то все будувалось, а зараз Гунчік лише піариться на тому, що інші почали, а не будувалось, бо Гунчику і Ко. у Києві сказали, що грошей не дадуть і воно вам тра?! А Палиця правильно робить, що акцентує увагу на тому, що більше потребує громада і багато чого пересікається з тоді ще планами Клімчука і правильно, бо це для людей, а Гунчик нехай далі по Киевах їздить і казочки розповідає ! :)
Ангеліна Показати IP 29 Листопада 2016 22:14
Гунчик піариться! Старий тільки говорить!
мама Показати IP 29 Листопада 2016 22:36
Я за - щоб Палиця дав свої млн.
тато до мама Показати IP 30 Листопада 2016 07:49
Гунчик з Романюком теж нехай дають, подивіться їх декларації!!!
Ірина Показати IP 29 Листопада 2016 22:46
Насправді якщо такі обєкти не добудовувати, то втрачається вже те, що зроблено і відновити пошкоджене вологістю, сирістю і т. д. буде ще дорожче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus