USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ремонт магістральних вулиць коштуватиме Луцьку більше 16 мільйонів

29 Березня 2017 12:46
Депутати міськради погодили внесення до переліку доріг, які цьогоріч ремонтуватимуться, низки вулиць, де асфальтне покриття погано збереглося після зими. Фахівцям департаменту ЖКГ радять контролювати якість виконання робіт.

Про це стало відомо під час засідання 21 чергової сесії Луцької міськради 29 березня.

Зі слів директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, до переліку пропонується внести такі дороги, як Набережна, Полонківська, Окружна, Героїв УПА, Ковельська, Івана Франка, Паркова, Шухевича, проспект Василя Мойсея. З його слів, ці вулиці не перебувають на гарантійному обслуговуванні.

Він повідомив, що за приблизними підрахунками, капітальний ремонт цих вулиць коштуватиме місту близько 16,8 мільйона гривень. Ці кошти пропонуватимуть виділити з вільних залишків та перевиконання бюджету, а ще чекають на надходження від акцизу.

Депутатів цікавило питання, як визначали вартість робіт. Костянтин Петрочук звернув увагу, що, приміром, на вулицю Ковельську від повороту з Шевченка до межі міста передбачають витратити 4 мільйони, і таку ж суму пропонують на проспект Василя Мойсея.

У відповідь Юрій Крась пояснив, що на проспекті Мойсея - велика колійність і його треба повністю переробити. Причому хочуть робити так, щоб підрядник надав гарантію на ці роботи не менше 7 років. А на Ковельській пропонуватимуть повністю капітально відремонтувати ділянку від «Електротермометрії» до повороту на вулицю Глінки, а решту частини вулиці – ремонтувати картами.



Секретар міськради Ігор Поліщук, своєю чергою, попросив представників департаменту ЖКГ постійно контролювати ремонт цих доріг. Адже, відзначив він, на тих об’єктах, де добре контролювали, асфальт не сходить з першим снігом.



«Вулиця Набережна з боку Ковельської ремонтувалася багато років тому і прекрасно збережена. Причина у тому, що і заступники міського голови і представники департаменту контролювали виконання цих робіт. Тому прошу забезпечити контроль виконання ремонту в процесі, а не вже під час прийому. Хай фахівці постійно виїжджають на місце і перевіряють, чи всі вимоги були дотримані, у тому числі й щодо матеріалів, щоб якість була не нижчою, ніж на Набережній», - попросив він.

До слова, Ігор Крась повідомив, що вулицю Набережну ремонтували у 2008 році, на що витратили 4,3 мільйона гривень. На той час це було півмільйона доларів. Тож, якщо б такі кошти виділяти на всі дороги, зауважив він, і проблем з дорогами в Луцьку не буде.

Зрештою, депутати підтримали проект рішення, запропонований департаментом ЖКГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus