USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні через Skype

4 Травня 2017 12:00
Оболонський районний суд Києва 4 травня розпочав підготовче засідання з розгляду справи про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича. Біля входу до приміщення суду зібралися активісти з плакатами «Вбивця має бути засудженим».

Головуючий суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко дав дозвіл захисту екс-президента України Віктора Януковича організувати відеоконференції для участі їхнього підзахисного в судовому процесі, повідомляє Радіо.Свобода.

Захист просив суд відкласти підготовче засідання до рішення Апеляційного суду про зміну підсудності справи. Суд оголосив перерву в засіданні до 18 травня. Відповідно до рішення суду, перерву, зокрема, оголосили для організації відеоконференції за участі самого обвинуваченого в судовому засіданні.

«Захисту будуть надані можливості для проведення відеоконференції обвинуваченого Віктора Януковича з Оболонським райсудом Києва. Це рішення прийнято для реалізації сторонами, зокрема обвинуваченим, своїх прав бути присутнім на судовому засіданні, як того вимагає Європейський суд з прав людини», – сказав суддя Владислав Дев’ятко.

Водночас, як повідомила сторона захисту, адвокати Януковича подали клопотання про детальну перевірку складу суддів у справі на предмет «впливу» на них з боку Генпрокуратури України.

Захист колишнього президента Віктора Януковича може навмисно затягувати судовий процес у справі про держзраду. Про це на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", заявив представник сторони обвинувачення - прокурор відділу Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

"Я вважаю, що найближчим часом на наступному підготовчому судовому засіданні від сторони захисту будуть подаватися клопотання, які будуть затягувати цей процес", - сказав він.

Нагадаємо, 3 травня 2017 року стало відомо про зняття Інтерполом з розшуку українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Також Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва. Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку Янукоквича не має значення для початку суду над ним.

Віктор Янукович та багато його оточення утекли з України у лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді більшість з них переховуються у Росії. У січні 2017-го Печерський районний суд Києва надав дозвіл на заочне досудове розслідування щодо Януковича.

Наприкінці листопада 2016 року Янукович як свідок давав свідчення у форматі відео-зв’язку у справі щодо 5 бійців розформованого спецпідрозділу «Беркут». Тоді він повідомив у суді, що перебуває в російському місті Ростов-на-Дону.

У лютому 2017 року прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура України має намір обмежити терміни читання справи захисту колишнього президента Віктора Януковича.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 4 Травня 2017 12:13
Клоунада і не більше. Судять заочно по скайпу. Вирок теж заочний буде....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus