USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Такої президентської системи, як зараз, в Україні не було ніколи, – Безсмертний

30 Квітня 2017 09:58
Формально в Україні парламентсько-президентська республіка, а фактично – такої президентської системи, як зараз, ще не було ніколи. Більше того, ніхто з колишніх президентів не мав такого впливу на державні структури, як чинний – Порошенко.

Про це в ефірі програми «HARD з Влащенко» (в ефірі о 19:30 – 20:30) на телеканалі ZIK заявив екс-нардеп, український дипломат та колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

«Однозначно, Конституція України говорить про те, що ми парламентсько-президентська республіка. Але, насправді, Урядом керує лише Президент. Тобто, формально у нас парламентсько-президентська республіка, а фактично – такої президентської системи, як зараз, ще не було ніколи», – запевняє Роман Безсмертний.

За його словами, ніхто з колишніх президентів не мав такого впливу на найважливіші структури держави, як нинішній – Петро Порошенко.

«Повірте мені, що президент Кучма не міг запровадити подібну систему, коли прем’єром був Кінах, Марчук чи Ющенко. Зокрема, рівень його виховання був такий, що він розумів, що цих людей потрібно поважати. Така ж ситуація була й по відношенню до голови Нацбанку. Тому, які б відносини не складалися між президентами та керівниками різних органів, усі розуміли, що так просто тими людьми не покеруєш», – каже колишній посол України в Білорусі.



Роман Безсмертний переконаний, що питання поваги та культури у владі є надважливим. Зокрема, політик додає, що важливим в управлінському апараті є й питання кадрового добору та елітарності влади.

«Свого часу, я дуже сподівався, що Україна, як одне з інтелектуальних середовищ колишнього СРСР зможе виплекати еліту, яка буде здатна слухати і чути. Проте, сьогодні ми настільки впали в інтелектуальному обслуговуванні людини у владі, що високі матерії, про які зараз треба говорити стали недоступними. Виходячи з цього очевидно, що ми опустилися до примітивних дискусій. Зокрема, ми говоримо не про Конституцію, а про «треба домовитися», я вже не кажу про договори та «договорняки». Через це й нинішня українська модель влади – це модель Уряду із «договорняками»», – запевняє Роман Безсмертний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кастрюлька Показати IP 30 Квітня 2017 11:50
Что уже выбороли, то выбороли...
політик Показати IP 1 Травня 2017 13:23
з історії. Україна ніколи не була державою в повному розумінні слова. Це відноситься до сьогодення. Є територія, певна мова а держави НІЦ. Шкода. Бандитська еліта не хоче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus