USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Держспецзв'язку пояснили, чому не працює система е-декларацій

29 Березня 2017 15:34
Усі дані системи е-декларацій збережені, інформації про витік або втрату інформації не надходило. Причиною проблем у системі е-декларування є перевантаження у системі в пікові моменти.

Про це під час засідання Кабміну повідомив голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко, передає 24 канал.

З його слів, за перший етап е-декларування було збережено близько 115 тисяч документів. Другий етап передбачає близько 1,5 млн е-декларацій. Євдоченко наголосив, що системний адміністратор готувався до такого напливу документів. Однак, на сьогодні залишається проблема, що апаратне обладнання має дуже низьку швидкість передачі даних у сховище (24 Мбіт/с), що є неприпустимим для такої масової системи обслуговування.

На сьогоднішній день у реєстрі НАЗК уже є 1 млн 349 тис. декларацій, збережено майже 400 тисяч чернеток, а кількість записів перевищує 250 мільйонів.

«Проблеми функціонування реєстру почалися 26 березня. Середня кількість одночасних сесій зросла до 2 тис. запитів на секунду, у пікові моменти – до 50 тис. на секунду. У минулому році кількість одночасних звернень становила до 35 тисяч. На сьогодні потужність апаратного комплексу дозволяє витримувати одночасно до 80 тисяч запитів на секунду», – повідомив голова Держспецзв’язку.

За словами Євдоченка, зараз очікується до 100 тисяч запитів на день. І це пікове навантаження системи є проблемою, адже системі не вистачає потужності.

Голова Держспецзв’язку пропонує НАЗК провести роз’яснювальну роботу, аби 400 тисяч декларантів, які ще не подали свої документи, робили це не всі одразу. Таким чином сайт НАЗК працюватиме правильно.

Нагадаємо, український прем'єр-міністр Володимир Гройсман не задоволений роботою Національної агенції з питань запобігання корупції, відтак закликав всіх її членів написати заяви про звільнення. Натомість Наталія Корчак заявила журналістам про відмову йти у відставку після критики на засіданні Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus