USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині на неякісно відремонтованих шляхах зекономили 5 мільйонів

22 Березня 2017 18:53
За автодороги, які були неякісно відремонтовані, Служба автомобільних доріг Волині не платила гроші. Таким чином вдалося зекономити близько 5 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час громадського обговорення планів щодо ремонту та утриманню доріг у Волинській області.

Як поскаржиися під час зустрічі громадські активісти, дороги на Волині роблять неякісно: кладуть асфальт у дощ, нове полотно довго не служить, на тротуарах погане водовідведення – стоять калюжі тощо.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ПОГРОЖУЮТЬ ПРОТЕСТАМИ ЧЕРЕЗ РОЗБИТІ ДОРОГИ

З цього приводу начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак відповів, що в 2016-му році вони не прийняли неякісних робіт на суму в 5 мільйонів гривень, а передбачені кошти таким чином перевели у графу «зекономлені».

Щодо ямкового ремонту, то в 2016-му році на ці роботи витратили 108 мільйонів гривень.

«Укравтодор визначив граничну ціну 460 гривень за метр квадратний. Більший об’єм ремонту доріг здешевлює їх вартість. Якщо ямка 4 сантиметри – це вже аварійна вибоїна», - пояснив Посполітак.

ЧИТАИИ ЩЕ: НІ ПРОЙТИ, НІ ПРОЇХАТИ: ДОРОГИ ШАЦЬКА ПІСЛЯ ЗИМИ. ФОТОФАКТ

Аби ефективніше контролювати стан доріг в області, додав директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, працюють над створенням відповідного веб-ресурсу.

«Це повинен бути такий інтерактивний сайт, щоб можна було на карті глянути яку роботу по тій чи іншій дорозі зробили, хто виконавець, які гарантійні строки. Над цим ми вже працюємо, шукаємо шляхи впровадження проекту», - розповів Мирка.

Попередня вартість проекту – 200 тисяч гривень.

Зауважимо, щоб відновити дороги загального користування в області (6,4 тисячі кілометрів), необхідно близько 22 мільярдів гривень (без заміни основи). При нинішній ситуації з фінансування - ремонт доріг завершиться через 100 років.

Озвучивши свої зауваження щодо проблем з автошляхами області, громадські активісти домовилися робити подібні зустрічі регулярними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 22 Березня 2017 19:05
РОБОТИ непочатий край. пиріг ще будуть довго дерибанити
Анонім Показати IP 22 Березня 2017 19:57
І як ми до цього часу та без веб-ресурсу обходились. З його появою зразу дороги стануть європейськими, а постійні зустрічі та балаканина вирішать усі проблеми. Ха-ха. Не смішіть мої підкови. Грошей на дороги у державі НЕМА !!!! Це треба визнати як аксіому і ще не скоро вони з"являться. Яу їздили по ямах так і далі буде і НІЧОГО не зміниться. А балачками лікуватимуть і далі. Для того і ВОДа створена. P.S. А куди поділи зекономлені кошти ? Невже і їх .........ли
лучанка Показати IP 22 Березня 2017 20:34
коментар було видалено
автобан Показати IP 22 Березня 2017 21:17
На цій посаді Мирка-революціонер лише вчиться як державні гроші дерибанити. Який сайт, кому він потрібний коли грошей на ремонти доріг не вистачає, чи вирішили з тих мільйонів відщепнути, типу ніхто не помітить? :) В цій країні кого не постав на "грошовиті" посади всерівно красти будуть!
НЕ згідний Показати IP 23 Березня 2017 00:28
Красти будуть допоки наші люди будуть байдужі і не будуть контролювати витрачені кошти. Буде жосткий контроль від громади тоді і вкрасти буде дуже важко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus