USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Заліт» Ляшка: як радикал допомагає ремонтувати бойові вертольоти Путіна

3 Травня 2017 15:37
Лідер радикальної партії Олег Ляшко, якого підозрюють у незаконному збагаченні, бідкається, що одне з провідних підприємств у світі з випуску авіаційних двигунів для літаків та вертольотів «Мотор Січ» унаслідок московської агресії втратило російський ринок, куди постачало 40% своєї продукції.

У відповідь на це редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський на сайті dubinsky.pro наводить факти, які говорять про те, що «Мотор Січ» і далі активно торгує зі збройними підприємствати Росії.

«Тут головний піар-ас країни Ляшко журиться, мовляв, «внаслідок московської агресії» завод Мотор Січ втратив російський ринок», - пише Олександр Дубінський і дає посилання на відповідний пост Ляшка у Фейсбуці:



«Поспішаю заспокоїти. Олег Валерійович, ваш новий спонсор (?) Богуслаєв (Вячеслав Богуслаєв, до березня 2013 керівник ПАТ «Мотор Січ», власник 14,99% акцій компанії, - ред.) з російською вояччиною дуже навіть добре торгує, зазначає експерт.

Вячеслав Богуслаєв

Якимось дивом Мотор Січ залишився єдиним в Україні виробником продукції подвійного (читаємо, військового) призначення, який цю продукції БЕЗПОСЕРЕДНЬО до сих пір продає ненависному Путіну, - пише Дубінський.

На підтвердження сказаного він публікує шокуючі факти з митниці.

Два українські двигуни – у Санкт-Петербург і на військові вертольоти РФ

21.12.2016, експортні декларації ЄК / 10 / АА 2338 і ЄК / 10 / АА 2339. За ним Мотор Січ відправляє в м.Санкт-Петербург, на вулицю Кантемирівську, 11 два турбогвинтові двигуни ТВ3-117ВМ. Одержувач - АТ "Клімов", інформація з сайту якого говорить: це провідний російський розробник газотурбінних двигунів, входить до складу Об'єднаної двигунобудівної корпорації (АТ «ОДК») - 100% дочірньої компанії АТ «ОПК« Оборонпром.

Відправлені з України в Росію (з любов'ю) ТВ3-117ВМ встановлюються на ... військові вертольоти Мі-24В, Ка-27, Ка-31, Ка-32, Мі-8, Мі-28 і так далі.

Ще чотири двигуни кремлівському «Оборонпрому»

«Росвертол» - це один з підрозділів АТ «Вертольоти Росії» (73,95% від розміщених акцій), що також входить в кремлівський "Оборонпром" »(21,98%).

Самі ж двигуни АІ-9В, як написано на сайті «Мотор Січ», «використовується на землі і в польоті для подачі повітря в систему запуску двигунів вертольота і для живлення електроенергією бормережі вертольота при перевірці електро- і радіоустаткування».

Яких же вертольотів, запитаєте ви? Вікіпедія стверджує: «АІ-9В - встановлюється на вертольоти Мі-8, Мі-24, Мі-28 та ін». ВСЕ - ВІЙСЬКОВІ!

Третій постійний клієнт – в Улан-Уде

Крім військових «Росвертол» і АТ «Клімов», у заводу, за який «печеться» Ляшко і обіцяє українське держзамовлення, є третій постійний клієнт - і теж з російської оборонки. Це ТОВ «ЦЗЛ ВІ» (також входить в "Вертольоти Росії"). Так ось, 17.10.2016 на Улан-Уденський склад «ЦЗЛ ВІ» («Центр закупівель і логістики вертольотобудівної індустрії») із Запоріжжя відправили відразу шість газотурбінних двигунів АІ-9В-1 (тих самих, що йдуть на вертольоти Мі-8, Мі-24, Мі-28). Декларація ЄК / 10 / АА тисяча вісімсот сорок шість.

«Цей список, повірте, можна продовжувати дуже довго. У 2014, 2015, 2016 і в цьому році Мотор Січ, Олег Валерійович, відмінно торгує з військовими підприємствами РФ. Так що чекайте продовження - я до останнього долара порахую, скільки наторгував Богуслаєв з Путіним. Щоб Ляшко не продешевив у своійу наступній піар-подорожі в Запоріжжя», - пише Дубінський.

Та додає: «P.S. До речі, Олег Валерійович, давайте посперечаємось: продає Мотор Січ двигуни для російських крилатих ракет Х-55, що несуть ядерні боєголовки, чи ні?»

Нагадаємо, 24 квітня національне антикорупційне бюро розпочало розслідування проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Він підозрюється в незаконному збагаченні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛЯШКО: ЗВІДКИ БЕРУТЬСЯ І НА ЩО ВИТРАЧАЮТЬСЯ РАДИКАЛЬНІ МІЛЬЙОНИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кричати i скакати тр Показати IP 3 Травня 2017 18:31
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus