USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«15 хвилин – це нормальний інтервал руху», – Луцький міський голова про громадський транспорт

7 Грудня 2021 09:34
У Луцьку з перевізниками, які порушують умови договору, продовжать розривати договори, а на вивільнені маршрути шукатимуть нових. Окрім того, на маршрут №9 в місті вийде додатково один автобус, аби інтервал руху становив 15 хвилин.

Як інформувала на оперативній нараді директорка Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як, на групу оперативного реагування 15-80 протягом листопада надійшло 60 звернень, які стосувалися роботи громадського транспорту в місті.

«Варто зазначити, що мешканці нарікали на інтервал руху у вихідні дні і вечірні години, відмову водіїв їхати до кінцевих зупинок, ігнорування пасажирів на зупинках, порушення заходів безпеки в транспорті. Ще вісім звернень стосувалися руху електротранспорту», – сказала вона.

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернув увагу, що відділ транспорту має складати акти на перевізників, які порушують умови договору.

«Водії не мають права не доїжджати до кінцевих зупинок. Якщо є така інформація, виходьте, складайте акти, будемо далі розривати договори та міняти перевізників», – звернувся він до керівника відділу транспорту міськради Віктора Главічки.

Також зауважив, що питання щодо інтервалу руху автобусів і тролейбусів у місті потрібно вивчити, аби відслідкувати маршрути, на які є найбільше нарікань.

«На маршрут №9 потрібно додати автобус для того, щоб інтервал руху був 15 хвилин. Це нормальний інтервал руху. В усіх європейських містах транспорт не ходить кожні 5-10 хвилин. Щодо решти маршрутів також працюємо, як і до цього: складаємо акти на всіх перевізників для того, щоб перевезення в місті здійснювалися нормально», – наголосив він.

Читати ще: Ці маршрутки небезпечні для людей: у Луцьку з перевізником-порушником розірвали договори

Нагадаємо, нещодавно на маршруті № 9 у Луцьку з’явились автобуси нідерландського виробництва.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дід Василь Показати IP 7 Грудня 2021 10:06
Як це мудро!!!
Хм Показати IP 7 Грудня 2021 10:21
Де 15 хв є інтервал? 12, 19, 25, 29 немають інтервалу 15 хв в них 25-30 хв інтервал А вечірній час взагалі на Волдимирську взагалі година часу
Ага Показати IP 7 Грудня 2021 10:51
Після 20.00 на Володимирську пішечком. Пане Ігоре беріть до уваги коментарі.
Агапка Показати IP 7 Грудня 2021 12:26
Казки про ЄвроІнтервал 15хв для замилення очей. Криза громадського транспорту затягнулась на невизначений час. Спочатку співали про великі автобуси що дадуть змогу під час пандемії брати більше сидячих місць. Зараз дозволені стоячі місця, відповідно 15 хв достатньо щоб пакувати паксів як тюльку. Ось така малята хісторія.
Андрій Показати IP 7 Грудня 2021 13:13
15 хвилин це нормально ! Такий інтервал зменшить скупчення громадського транспорту ,тим самим розвантажить вулиці міста та зменшить утворення заторів. І взагалі молодці що оновлюють громадський транспорт ,гарні та комфортні автобуси. Тільки цікаво чи всі жовті зломки замінять,чи залишать декілька" близьких собі перевізників"?
Олександр Показати IP 7 Грудня 2021 13:23
Зробіть щось з маршрутом N 10 дуже великий інтервал! На такому великому маршруті не може бути 6 автобусів!
Мешканець ГПЗ до Олександр Показати IP 7 Грудня 2021 19:55
Їх навіть не 6. Дуже часто і 4 їздять в будні
вокзал Показати IP 7 Грудня 2021 21:03
жд вокзал.... тролейбус № 4, 4А. графіку не існує.... як хочуть так і їздять...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus