USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

17 лютого: події, факти, дні народження

17 Лютого 2020 00:00
17 лютого день народження відзначає журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини Богдан Приступа.

Колеги, друзі та близькі зичать йому постійного процвітання і зростання, нових цікавих цілей та креативних ідей, і з кожним днем ​​свою мрію втілювати в реальність. Завжди залишайся таким же уважним, життєрадісним та цілеспрямованим. Добробуту, достатку та гарного настрою!

Також день народження святкує вчитель вищої категорії Інна Денисова. Прекрасна дружину, маму та доньку від усього серця вітають зі святом рідні. Їй зичать безмежне море посмішок, великого щастя, неймовірних вражень та щирих посмішок. А ще - міцного здоров'я, достатку, благополуччя і миру, підкорення однієї вершини за іншою та досягнення поставлених цілей.
Інна Денисова
Інна Денисова
День народження сьогодні і у колишнього керівника патрульної поліції Волині Олександра Вовченка, журналіста Віктора Калитки та кандидата політичних наук, інженера ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Миколи Іванюка.

ІА Волинські Новини вітає іменинників та зичить життєвої снаги, міцного здоров’я, удачі, радості та любові, достатку, креативності, поваги, підтримки рідних та близьких, затишку в домі. Нехай мудрість та виваженість допомагають об’єктивно оцінювати будь-яку ситуацію, а щасливі миті роблять життя різнобарвним.
Олександр Вовченко
Олександр Вовченко
Микола Іванюк
Микола Іванюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні в світі – День спонтанного прояву доброти. Це одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Свято має загальносвітове значення і відзначається незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань.

Наша хроніка:

Минулоріч ми розповідали про стилістку Олену Галдіну. Лучанка підбирає жінкам не лише одяг, а й аксесуари, радить, яку зачіску та макіяж краще зробити, щоб мати стильний та водночас не дуже яскравий вигляд.

Два роки тому ми писали, як волиняни під час Голодомору 1946-47 років врятували мільйони українців. Про це, зокрема, йдеться у книзі Андрія Бондарчука «Україна. Голодомор 1946-1947років: непокараний злочин, забуте добро»

2017 у нижній залі Галереї мистецтв НСХУ (Національна спілка художників України) молодий мистець Іштван Кус презентував свій арт-проект «Війна заради миру».

У 2016 в’їзд у Старе місто у Луцьку став платним.

2015 року цього дня херсонські активістки поділились своїм досвідом громадської діяльності в Луцьку.

Як Луцьком їздив «тролейбус любові» видання писало 2014 року. Детальніше про це дивіться у фоторепортажі.

Цей день в картинках можна переглянути в матеріалі за 2013 рік. За один день у цілому світі відбуваються мільйони подій, проживаються тисячі хвилин. Британський Guardian демонструє найцікавіші з них у фотографіях.

Окрім того, Волинські Новини показали дивовижні квіткові паради. Квітковий парад у Зюндерті, Нідерланди, - це щось унікальне. Це - один із найбільш видовищних парадів у світі. Величезні рухомі платформи з дроту, картону і пап'є-маше повністю покриті жоржинами найнеймовірніших візерунків. Ці квіти вирощують спеціально для параду, і для того, щоб прикрасити одну декорацію, потрібні тисячі жоржин. Ви обов'язково маєте це побачити!

Народилися:

Цього дня народилися американський промисловець, який заснував фірму IBM – найбільшого виробника електронних друкарських машинок та обчислювальної техніки, Томас Уотсон, український релігійний, громадський і науковий діяч, верховний архієпископ Львівський, митрополит Галицький, предстоятель Української греко-католицької церкви Йосип Сліпий, український поет і прозаїк, який належав до «розстріляного відродження», Олекса Влизько, український радянський партійний і державний діяч, перший секретар ЦК КП України, фактичний керівник республіки Володимир Щербицький, українська акторка театру і кіно, народна артистка України Раїса Недашківська («Комісар», «Хліб і сіль», «Народжена революцією», «Вавилон ХХ»), американська кіноакторка Рене Руссо («Втікач», «Викуп», «На лінії вогню», «Епідемія»), російська співачка й кіноакторка, дочка Едіти П'єхи, мати Стаса П'єхи Ілона Броневицька, український спортсмен, стрілець, олімпійський чемпіон Сеульської олімпіади 1988 року в стендовій стрільбі на траншейному стенді Дмитро Монаков, український футболіст Сергій Балтача, визначний американський баскетболіст Майкл Джордан, американська кіноакторка, фотомодель і співачка, онука власника найбільшої в світі мережі готелів Hilton Періс Хілтон, український політик, колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк, український боксер, чемпіон Олімпіади 2008 року Василь Ломаченко.

Сталося:

1600 – за звинуваченням у єресі страчений Джордано Бруно.

1673 – у Парижі на сцені під час вистави «Удаваний хворий» помер Мольєр.

1852 – для публіки вперше відкриті художнє зібрання петербурзького «Ермітажу».

1864 – перше в історії успішне бойове застосування підводного човна: під час Громадянської війни в США у чарльстонській бухті підводний човен Конфедерації «Г. Л. Ханлі» потопив паровий шлюп Союзу «Хаусатонік».

1876 – Джуліус Вольф з Істпорта (штат Мен, США) виготовив перші консерви із сардинами.

1919 – Українська Директорія звернулася по допомогу в боротьбі з більшовиками до Антанти і США.

1947 – радіостанція «Голос Америки» почала мовлення на Радянський Союз.

1955 – Одеська кінофабрика перетворена в Одеську кіностудію художніх фільмів.

1972 – гурт Pink Floyd завершив своє турне по Англії із прем'єрою нової програми «Eclipse», яка через рік перетвориться на їх найзнаменитішу пластинку «The Dark Side of the Moon».

1982 – на екрани вийшов фільм Тетяни Ліознової «Карнавал» з Іриною Муравйовою у головній ролі.

1994 – керівники міністерств внутрішніх справ країн СНД підписали «Угоду про взаємодію в боротьбі з організованою злочинністю».

1999 – Верховна Рада дала дозвіл на арешт колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, звинуваченого у розкраданні держмайна, корупції.

2008 – парламент Республіки Косово проголосив незалежність від Сербії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus