USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Uber опублікував звіт про безпеку. За 2 роки – пів тисячі зґвалтувань і понад сто смертельних аварій

6 Грудня 2019 15:03
Таксі-сервіс Uber опублікував довгоочікуваний звіт про безпеку, в якому аналізуються різні інциденти під час користуванням службою у США в 2017-2018 роках, пише Медуза.

Так, за два роки компанія отримала 5981 повідомлення про сексуальні домагання. З них 464 заяви про зґвалтування і 587 – про спробу зґвалтування.

Понад половина повідомлень про сексуальні домагання – це скарги на торкання рота, грудей, сідниць або геніталій. Також повідомлялося про спроби поцілувати, лизнути або укусити названі частини тіла. Ще понад тисячу випадків – торкання до інших частин тіла, наприклад, рук або ніг.

Зазначається, що жертвами зґвалтування ставали і клієнти (92% випадків), і водії (7%). Найчастіше жертвами були ті, хто ідентифікує себе як жінок, - 89%. Водночас серед зареєстрованих повідомлень про зґвалтування 8% було від тих, хто ідентифікує себе як чоловіків, і 1% - від людей, які зараховують себе до гендерних меншин.

У звіті Uber наголошує, що зґвалтування відбувалися в одному випадку з п'яти мільйонів поїздок, а спроби – в одному випадку з чотирьох мільйонів.

Згідно зі звітом, в результаті аварій під час користування Uber у США загинули 107 осіб. Ще 17 людей померли через напади.

Зазначається, що за 2017-2018 рік водії Uber зробили 2,3 мільярда поїздок в США. У компанії підрахували, що понад 99,9% всіх поїздок закінчилися благополучно.

Uber часто критикували за непрозору інформацію про безпеку користування сервісом, у деяких країнах компанії відмовляли у ліцензії.

Як передає Associated Press, генеральний директор Uber Дара Хосровшахі написав у звіті: "Я підозрюю, що багато людей будуть здивовані, наскільки рідкісними є подібні інциденти; інші зі зрозумілих причин будуть думати, що їх все ще занадто багато. Деякі люди оцінять, як багато ми зробили для безпеки; інші скажуть, що у нас попереду багато роботи. Усі вони мають рацію".

Майк Бомбергер, адвокат, що представляє в судах справи понад 100 жертв сексуальних домагань проти Uber та інших таксі-сервісів привітав публікацію звіту. Водночас Бомбергер вважає, що 80-90% повідомлень зі звіту можна було б уникнути, якщо б в автівках були камери, а компанія повідомляла про кожен з випадків у поліцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus