USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому пізно ввечері Луцьком курсує обмаль маршруток

9 Жовтня 2021 19:05
Перевізники часто з’їжджають з маршрутів увечері, а після 21:00 доїхати у будь-який район міста – складно. Проте більшість з них уклали договори, відповідно до яких маршрутки мають курсувати містом і пізно ввечері.

Лучани часто скаржаться до міської ради на відсутність громадського транспорту у вечірню пору. Начальник управління транспорту Луцької міськради Віктор Главічка у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив: щодо скарг постійно проводять перевірки і деяким перевізникам вже спрямували приписи про усунення порушень.

З його слів, час роботи маршруток встановлений у договорах і залежно від маршруту, останні рейси повинні бути за деякими з них навіть після 22 години.

«Ми проводимо перевірки, перевізникам направили приписи щодо невиконання вечірніх рейсів. Щодо того, до якого часу мають їздити маршрутки, то на кожному маршруті по-різному: є до 21:30, 22:00, 22:30, а на деяких маршрутах, що пролягають основними вулицями є і до 23:00. Ми знаємо про ці порушення, проводимо наради, рейдові перевірки», – переконує він.

Водночас, в договорах передбачено, що за невиконання умов з перевізниками можуть розірвати угоди. Віктор Главічка повідомив, що під час найближчого засідання виконкому планують заслухати перевізників, щодо яких виявлені порушення і тоді вже ухвалюватимуть рішення.

Він зазначає: перевізники такі дії пояснюють тим, що їм невигідні вечірні виїзди.

«Вони це пояснюють економічною недоцільністю, зниженням пасажиропотоку о цій порі, а в той же час паливно-мастильні матеріали суттєво подорожчали», – розповів посадовець.

Нагадаємо, у Луцьку планують підвищити вартість проїзду у міських маршрутках. Відповідне рішення департамент економічної політики готує внести на розгляд міськвиконкому уже в жовтні. Зокрема, квиток у маршрутному таксі коштуватиме 8 гривень, а для школярів – 4 гривні.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Мотор. Показати IP 9 Жовтня 2021 20:48
26а .В суботу до16:00. А в недiлю В И Х I Д Н И Й i всi по**й !!!!!
Народна прокуратура до Мотор. Показати IP 9 Жовтня 2021 21:26
Відмовки постійні, як і постійні вимоги підняти оплату проїзду з обіцянками покращити якість послуг. При цьому змінюється лише одне - дорожчає проїзд.
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2021 21:23
Згідний. Ті гнилі маршруточки вже в печінках. Ніякого контролю. Після 21.30 на ДПЗ дістатись дуже важко. Іноді чекаєш по 40-50 хв.
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2021 21:32
То за що збільшувати проїзд? За наглість перевізника. Вони хочуть 8 грн, бо карантин. Ніяка маршрутка не возить тільки сидячих. 3-ка зазвичай запаковані, що не можна зайти. Я готовий платити 10 грн. але при 100% гарантії що будуть тільки сидячі місця і автобус буде їздити через кожні 15 хв.
Лучанин до Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2021 23:39
Згідний, нехай по 8, але тільки сидячі місця, кількість машин відповідно до пасажиропотоку (щоб пасажири не чекали на зупинках) і робота до 00:00. Слабо, чи тільки ціни піднімати?
лучанин Показати IP 9 Жовтня 2021 23:36
та ви ж самі їх про ті перевірки попереджаєте!
Пасажир Показати IP 10 Жовтня 2021 11:27
Доки будуть водії маршруток брати гроші в карман за прїзд від пасажирів то порядку не буде. Ні одного штрафу за порушення умов перевезення тільки одні наради і контролери які без користі ходять ставлячи галочки. Ні одного пасажира не оштрафували за безквитковий проїзд. В перспективі мав би бути міський автобус, а не так звані таксі-розвалюхи з хамами водіями.
лучанка до Пасажир Показати IP 10 Жовтня 2021 15:09
Бюджет міста хай муніципали поповнюють "безмасочникками".Скоро будемо при локдауні ходити пішки... Також зменшили і зняли тролейбус №4,4 а, а бідні студенти в політех ходять пішки.. Нові гарні маршрутки, але коли тому студенту з пересадками,то трохи дорого,а по 8 грн.?
Лучанка Показати IP 11 Жовтня 2021 11:22
Вчора їхали маршрут №3, це жах , чуть не на голові сиділи. Маршрутка незручна, тормоза вищать. Готівки повно. ТО за таке ще 8 грн платити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus