USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому українцям не варто чекати дешевого розмитнення авто. Думка

19 Червня 2017 12:19
За рахунок розмитненням автівок влада намагається наповнити бюджет та створити видимість упішності своєї економічної політики, при тому, що нинішній приріст економіки дорівнює нулю.

Таку думку висловив редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Так, у журналіста викликає подив той факт, що в той час, коли усі заводи стоять, і здавалось би, ніщо заважає запустити в Україну дешевий автопром та дозволити людям їздити на нормальних авто, влада робить усе навпаки.

«Проблема не у автопромі і насправді не у Порошенку, незважаючи на намагання продати нам китайський непотріб типу Богдан, який він збирає на своїх підприємствах», - каже Олександр Дубінський.

Нагадаємо, Президент України підписав указ 146/2017, яким доручив Кабміну розробити закон для власників машин на європейських реєстраціях, які намагаються користуватися ними в порушення митного кодексу. Дещо раніше Порошенко заявляв, що схеми безмитного ввозу автомобілів та пересування ними по Україні на іноземній реєстрації будуть ліквідовувати. Натомість власники таких автовимагають, щоб розмитнення авто в Україні було як у Європі.

Зі слів Дубінського, розмитнення автівок, при нинішньому стані економіки, коли прибуток дорівнює нулю, - спосіб наповнення бюджету, спосіб влади показувати збільшення прибутків, успішність економічної політики, продемонструвати вигаданий ріст пенсій.

«Насправді, все це фейк. Ніякого росту немає, є лише обкрадання населення, за рахунок любих податків, які тільки можна вигадати. Мито з автівок, які ввозять в Україну, і які багато років ввозилися в нашу країну великими темпами, це один із таких способів наповнення бюджету», - розповідає Дубінський.


«Але ви маєте розуміти, коли ти збираєш багато грошей і звикаєш до того, що ти їх крадеш. За рахунок частини цих коштів, влада закриває соціальні виплати своєму електорату, який за неї голосує: бюджетники та пенсіонери. І коли ти робиш це довго, то ти до цього звикаєш. Потім, коли економіка починає падати, а грошей треба стільки ж, якщо не більше, то ти починаєш підвищувати податки. Не стимулюєш підприємства, не стимулюєш бізнес, не знижуєш податки, ти їх підвищуєш. І потуги зібрати з нас усе більше і більше грошей тільки зростають. Тарифи, військові збори, оподаткування працюючих пенсіонерів тощо – це спроби якнайбільше зібрати грошей у бюджет, з якого хочеться красти, як і раніше, незважаючи на економічну кризу. І ще необхідно підкормлювати тих, хто за цих товаришів має проголосувати. Тож розмитнення авто - один із таких складових, один із таких моментів, коли з наших карманів збирають гроші у бюджет, на фінансування своїх передвиборчих кампаній, своїх потреб тощо», - наголосив журналіст.

На думку народного депутат Ігоря Гузя, заяви президента покласти кінець автомобілям із іноземною реєстрацією породжують соціальну напругу та несуть втрати для держбюджету. А розмови про підтримку національного товаровиробника - безпідставні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
шпук Показати IP 19 Червня 2017 13:10
Нехай тоді фірми позакривають і оплату в державу зроблять без брокерів всіляких і іншої шушари ... Не хочуть по нормальному буде по поганому ,побільше людей потрібно щоб переходили на Литовські та польські автомобілі ....
Яцек Лабудзінас до шпук Показати IP 19 Червня 2017 22:45
Мі за.Корчі єще єст.
бляха Показати IP 19 Червня 2017 14:50
Насправді, депутат мав би боротися за адекватне розмитнення, писати відповідний закон, захищати його у ВР, а він хоче узаконити іноземні бляхи. Ну і як це називається?!
Литовський босс Показати IP 20 Червня 2017 00:24
коментар було видалено
Гройсман Показати IP 20 Червня 2017 13:59
ти ПЕТЮ наживеш собі прищ на дупі за ці бляхи хай би їздив колгосп на старих корчах а то ти не добудеш терміну бо тебе винисуть ці селюки на вилочках. Не там гроші робиш ПЕТЮ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus