USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЛПЗ та Львівську в Луцьку хочуть з’єднати тролейбусним маршрутом. Петиція

14 Квітня 2021 22:15
У Луцьку хочуть запровадити новий тролейбусний маршрут №18, який буде з’єднувати СКФ «Україна» з вулицею Львівською. Тролейбуси на окремих відрізках маршруту мають використовувати автономний хід.

Таку пропозицію на платформі Єдиної системи місцевих петицій 12 квітня подав Артур Довжик.

Новий тролейбусний маршрут має курсувати за маршрутом СКФ «Україна» – АС-2 – вул. Гордіюк і у зворотному напрямку.

«Схема маршруту СКФ «Україна» – АС-2 – вул. Гордіюк: СКФ «Україна» – вул. Львівська (АС-2) – проспект Волі – автозавод – дитяча лікарня – вул. Гордіюк. У зворотному напрямку: вул. Гордіюк – «Там-Там» – ЦУМ – Братський міст – вул. Львівська (АС-2) – СКФ «Україна», – зазначив лучанин.
На його думку, цей маршрут буде корисним, адже дозволить доїхати з ЛПЗ до вулиці Львівської.

«Це полегшення для лучан, які мешкають на вулиці Львівській, оскільки рух тролейбусів є проблематичним і звідти курсують тільки тролейбуси №4 та №4а, а ними можна доїхати в центр або ж до залізничного вокзалу. Аби доїхати далі, лучани мусять пересідати на інший тролейбус», – вказав Артур Довжик.

Як відзначив, тролейбус №18 буде курсувати маршрутом з використанням автономного ходу, завдяки чому не треба буде добудовувати контактну мережу на вулиці Європейській.

«Запровадження нового тролейбусного маршруту стане значним полегшенням для лучан», – наголосив чоловік.

Аби Луцька міська рада розглянула петицію, за 15 діб вона має зібрати 300 підписів. Підтримати петицію Артура Довжика можна за посиланням.

Відзначимо, що раніше лучанин вже реєстрував подібну петицію, однак тоді вона не назбирала необхідної кількості підписів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2021 23:38
Добудова контактної мережі з Львівської до повороту біля К&Ш - це якихось 300 метрів і дозволяє пустити по цьому маршруту будь-який тролейбус, а автономний хід - це час, зайве навантаження на водія та нерви пасажирів. Інше діло пустити тролейбус з автономним ходом на Вишків, саме тут це буде доцільно.
Микола до Лучанин Показати IP 15 Квітня 2021 10:30
Ну знаєте, там не 300 метрів, добудова контактної мережі має значних зусиль, це по перше, по друге це буде набагато дорожче добудувати контактну мережу, ніж випустити тролейбус з автономним ходом до. 20 км. Ну і по третє на добуду контактної мережі потребує часу, тому що це потребує з"єднання з іншими тролейбусними лініями
К.лучанин до Микола Показати IP 15 Квітня 2021 11:40
Навіщо ці петиції? Питання про добудову контактної лінії вже вирішується, вона буде. Про це вже говорилось ще в 2020р і Пуц В. на цьому наголошував. По - друге , авто.хід тролейбуса 20км? Це твоє ноу-хау.
Микола до К.лучанин Показати IP 15 Квітня 2021 11:55
Автоскладальний завод може виготовляти тролейбуси з автономним ходом до 20 км, це зі слів Володимира Степанова, адже у хмельницьк відправили тролейбуси з автономним ходом 15 км... Щодо добудови , воно говорилось ще років 5 тому...і де воно? , аби новий маршрут цей був , бо він дійсно потрібний, бо немає чим добратися з лпз до львівської, або наприклад з 40 кв до львівської.
Бульба Показати IP 15 Квітня 2021 06:29
Відгадайте хто в долі Нового ринку??? І коли буде забудований Старий ринок???
Кромпля до Бульба Показати IP 15 Квітня 2021 09:38
Хто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus