USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині селяни бунтують через понівечену дорогу

22 Березня 2017 19:05
Важка техніка газовиків знищила дорогу у волинському селі: селяни на знак протесту перекривали рух вантажівок шляхом.

Як розповів голова Локачинської районної організації «УКРОПу» Василь Демидюк, на відстані 800-900 метрів від невеликого села Роговичі Локачинського району нині розробляють нову газову свердловину. Наразі вся важка техніка рухається дорогою через частину села. Оскільки техніка цілковито знищила дорогу, місцеві мешканці 19 березня, коли газовики планували бетонувати нову свердловину, перекрили шлях. На цьому відрізку дороги не можуть самостійно проїхати навіть вантажні автомобілі.

Понівечений шлях пролягає частиною села і веде до кладовища, тобто, якби довелося везти небіжчика, складно уявити, як автомобіль проїхав би до кладовища. Зауважимо, вже за місяць Пасха, Провідна неділя й селяни хвилюються, як бути з дорогою, адже лише нею можна дістатися кладовища. Обурені ситуацією селяни вимагали облаштувати дорогу принаймні піском та щебенем.

Як повідомила Інформаційному агентству Волинські Новини жителька села Роговичі Ірина Новосад, у селі немає освітлення, газу, школи, садочка, церкви, туди не їздить автобус. Була лише ґрунтова дорога, якою можна було дістатися села.

На території села розташовані 8-9 газових свердловин. Для їхньої розробки використовують важку техніку, багатотонні вантажівки, які постійно руйнують єдиний шлях до села.

Зауважимо, ще на початку осені 2016 дорогу посипали гірською породою, але зробили це неякісно. У результаті, коли задощило, дорога перетворилася в непрохідне болото з траншеями у півметра глибиною. Ситуація загострилася після зими: дорога під впливом води й техніки знищилася.

Начальник Стрийського управління бурових робіт Петро Тиркус неодноразово обіцяв селянам відремонтувати дорогу – розчистити й розрівняти, але далі обіцянок справа не дійшла.

На початку березня заступник начальника Юрій Кульчинський дав аналогічні обіцянки – знову ж таки результату не було.

Зрештою, терпіння мешканців Роговичів вичерпалося й днями вони перекрили дорогу до села й не пустили вантажівки й техніку, яка їхала до свердловин. Влада відреагувала – через день привезли три машини щебеню, які висипали біля дороги, адже спочатку потрібно хоча б розрівняти траншеї на зруйнованій дорозі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
asdad*alert("sss") Показати IP 22 Березня 2017 20:56
asdad*alert("sss") asdad*alert("sss")
Читач Показати IP 22 Березня 2017 23:11
І газ потрібен і дорога до місцевих теж. Цікаво, чи від видобування газу місцевий бюджет щось отримує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus