USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Негативна тенденція: у поліції повідомили число смертельних ДТП, скоєних неповнолітніми

5 Листопада 2021 08:44
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький повідомив статистичні дані стосовно смертельних дорожньо-транспортних пригод, які були скоєні торік неповнолітніми особами.

Про це Білошицький сказав в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі 1+1, передає УНІАН.

«Насправді харківська історія не єдина. Лише за минулий рік ми маємо понад 400 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими і загиблими, які вчинені неповнолітніми. У цих дорожньо-транспортних пригодах 599 людей травмувалося, 41 людина, на превеликий жаль, загинула», – сказав Білошицький.

За його словами, ця динаміка збільшується у негативну сторону з року в рік.

«Потрібно ставити питання про жорсткішу відповідальність тих людей, які дозволяють цьому траплятися. І, до речі, дуже важливе питання толерантності, адже ми розуміємо, що батьки толерують таку поведінку», – наголосив Білошицький.

Смертельна ДТП у Харкові

Ввечері 26 жовтня у Харкові 16-річний водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської на червоний сигнал світлофора, на високій швидкості зіткнувся із Chevrolet Aveo. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє юнаків 19 років та 16-річна дівчина – з тяжкими травмами доставлені до лікарні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Водія Infiniti затримали.

Читати ще: Хвалився подарованим посвідченням: сестра потерпілого в кривавій ДТП з мажором розповіла деталі трагедії

За даними поліції, він перебував на умовному терміні покарання за завдання умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч.1 ст.122 КК України), а у вересні цього року на нього було складено протоколи про адміністративні правопорушення (водіння автомобілем без посвідчення водія та перевищення допустимої швидкості).

27 жовтня юнаку повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). У разі доведення вини йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу 16-річному водію Infiniti Миколі Харківському, який підозрюється у скоєнні ДТП з одним загиблим та трьома постраждалими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 5 Листопада 2021 11:46
"... ми розуміємо, що батьки толерують таку поведінку". Наші люди цього ніколи не визнають. Як завжди будуть бубоніти про корупцію, суди, депутатів, поліцію, яка нічого не робить, відсутність лежачих поліцейських і ще тисячу інших виправдань для себе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus