USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Немає результату – нема оплати»: у Луцьку – нові підходи до санітарного прибирання вулиць

17 Квітня 2021 15:40
За прибиранням доріг та вулиць Луцька встановили жорсткий контроль. Віднедавна усі роботи, пов’язані з очищенням міста від бруду, виконуються здебільшого нічної пори.

Про нові підходи у санітарному прибиранні міста під час щотижневого звіту 16 квітня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«На жаль, ми бачимо, що у попередні роки досить часто можна було спостерігати, коли автомобіль, який прибирає узбіччя, тротуари, дороги робить це неефективно. Навкруги цього автомобіля хмара пилу. Пил потрапляє з узбіччя на тротуар, люди розбігаються. Робота виконується неефективно. Ми змінили підходи. Встановили жорсткий контроль за прибиранням міста. Робимо це, переважно, вночі, щоб не навантажувати трафік, який і без того протягом останніх років посилився», – зазначив мер.

З його слів, такі нововведення потрібні для того, щоб не заважати пішоходам і максимально зробити так, щоб автомобілі, які прибирають узбіччя, не заважали лучанам, мешканцям прилеглих громад і гостям міста.

Відбувається це в окремих випадках із попереднім зволоженням, а також зволоженням під час прибирання.

«Намагаємось працювати так, щоб підіймати якомога менше пилу, і щоб спецтранспорт, за 2-3 рази повністю міг прибрати той бруд, що назбирався за зиму. Це потрібно, першочергово, для ефективного використання коштів, виділених на санітарне прибирання міста. Щоб ми не платили кошти підрядникам за те, що вони просто проїхалися дорогами та як-небудь прибрали. До прикладу, щітка на автомобілі така, яку потрібно було давно замінити, а підрядник приносить рахунки і просить оплатити роботу. Але ми платимо за результат. Немає результату – немає оплати. Сподіваємося, що в майбутньому будемо лише модернізувати цей процес і приклад найбільш зразкових міст України і закордону будемо реалізовувати і в Луцьку», – наголосив міський очільник.

Як раніше повідомив Ігор Поліщук у Фейсбуці, щодня о 06:30 ранку комунальники йому звітують про те, які вулиці опрацювали вночі.

«Прямуючи до роботи, здійснюю інспектування проробленої роботи та звертаю увагу на виявлені недоліки, якщо такі є», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що вулиці Луцька та населених пунктів прилеглих громад приводять до ладу після зимового посипання доріг та тротуарів. Прибирання здійснюють щовечора працівники комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus