USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Оце жир!»: найсоковитіші моменти Чемпіонату з дрег-рейсингу в Луцьку

24 Червня 2019 08:44
Майже сотня топ-пілотів та аматорів, 33 фури обладнання, кілометри бетонних блоків для безпеки глядачів, понад 402 метри траси, боліди, вартістю в півмільйона доларів та півтора мільйона на організацію – саме так можна описати шалені й екстремально-божевільні перегони на луцькому аеродромі, що тривали протягом двох днів.

Так, 21 та 22 червня у Луцьку вдруге відбулася наймасштабніша авто-мото-спортивна подія. Цього року організатори провели чотири змагання: DDL-DRAG RACING DEVELOPMENT LEAGUE – Ліга розвитку дрегрейсингу, змагання для аматорів та будь-кого, хто має бажання взяти участь; Чемпіонат Спілки Клубів UDRF – Української Дрег-Рейсинг Федерації - багатоетапне змагання, яке охоплює всю Україну, для більш професійно підготовлених автомобілів.

Читати ще: «Дамо шоломи та екіпіруємо»: лучан запрошують взяти участь у гонках

Зазначимо, що 22 червня відбулися основні змагання – саме у цей день коли відбулися Чемпіонат України з мото дрег-рейсингу та Професійна Українська дрег-рейсинг серія PROUDRS, BELSHINA DRAG RACING PRO COMPETITIONS OF UKRAINE.

Найкращі топ-пілоти здобували таку бажану перемогу ціною «трощі» своїх дороговартісних суперкарів. Зокрема, під час одного із фінальних заїздів у боліда Nissan Skyline, більш відомого у колах любителів автоспорту як «Godzilla», «вибухнув» мотор, а в унікального «залізного монстра» із Литви Fiat Topolino – розтрощена рама.

Читати ще: Драйв та швидкість незалежно від віку: у Луцьку змагалися топ-пілоти та «вуличні гонщики»

Зазначимо, що найкращих та найпотужніших пілотів із бомонду українського дрег-рейсингу визначили учора, 22 червня. У заході взяли участь спортсмени із різних країн світу - Польщі, Латвії, Молдови, України та Румунії, та боліди класу PRO Legal, PRO RWD, PRO AWD, PRO FWD, Мото 600, Мото 1000 та UNLIMITED.

Захід розпочався із кваліфікаційних заїздів, під час яких професійні пілоти показали присутнім усе своє вміння та швидкість, ще більше розпалюючи бажання побачити справжні, напружені змагання.
Читати ще: Палена гума та гул моторів: ТОП-пілоти змагаються за першість у Луцьку

Особливою гордістю для волинян є перемога луцького мотобайкера Миколи Романчука, який, згідно з результатами змагань за Другий етап чемпіонату з мотоциклетного дрег-рейсингу-2019, переміг у класі «МOTO до 1000 сантиметрів кубічних» на своєму Suzuki GSX R1000, що брав участь у змаганнях під номером «09».
Зауважимо, що головними відмінностями від минулорічних змагань була більша кількість пілотів, більш розвинена інфраструктура, більша кількість місць для паркування, кейтеринг (виїзні ресторації та кафе). Також гості заходу мали змогу насолодитися ексклюзивним дріфт-шоу, взяти участь в розіграші призів, серед яких - ексклюзивна поїздка на Lamborgini, вартістю 400 тисяч доларів. Крім того, гостей перегонів досвідчені пілоти-дріфтери катали на дріфт-таксі.
Глядачі могли відвідати технічний парк, де автомобілі готували до стартів. «Оце жир!», «неймовірно!», – коментували побачене вражені гості.

Тож, Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує «найсоковитіші» кадри із Чемпіонату України з мото- та авто- дрег-рейсингу.
Підготували Вікторія Семенюк, Олександр Гаврилюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus