USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пожежне авто для Луцька з 40-метровою драбиною хочуть придбати за грантові кошти

18 Березня 2017 16:39
Пожежний автомобіль, який зможе «діставати» до 16-поверхівок, обійдеться орієнтовно в 20 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час брифінгу заступників міського голови сьогодні, 17 березня.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлєв повідомив, що 15 березня завершився перший етап відбору грантових заявок в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». На нього Луцьк подав 13 аплікаційних форм різних проектів, серед яких – відновлення історичних пам’яток, встановлення велодоріжок тощо.

Також один з проектів передбачає спільні заходи з протипожежної безпеки для ДСНС у Волинській області, а також спільно з містом Люблін (Польща). В нього ж входить і покупка нового пожежного автомобіля.

Автомобіль матиме драбину висотою близько 40 метрів. Це дозволить діставати до найвищих будинків міста – в тому числі і до 16-поверхівки. Загальна вартість проекту становить 2,3 мільйона євро, а покупка автомобіля обійдеться в близько 20 мільйонів гривень.

Наразі завершився перший етап, а на другому, фінальному, стане остаточно відомо, чи проект переможе в конкурсі. Оголосять переможців в червні 2017 року.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини минулого року, в обласному центрі Волині досі немає пожежних автомобілів, які могли б «дотягнутись» до двох 16-поверхових будинків, які є в Луцьку. Проте у найближчі 5 років така техніка може з’явитись завдяки реалізації програми захисту населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Березня 2017 21:13
простіше знести ті два будинки
Йа Показати IP 29 Січня 2019 16:41
Хай скидаються грошима ті, хто цього потребує, або забудовники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus