USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Приміські маршрутки потрібно вивести з центральних вулиць міста, – мер Луцька

27 Жовтня 2021 12:36
Луцька міська рада прагне навести лад із приміськими маршрутками, які курсують обласним центром і утруднюють рух іншого транспорту – і приватного, і громадського.

Про це йшлося 27 жовтня під час пленарного засідання 20-ї сесії Луцької міської ради, на якому розглянули проєкт рішення про повторне звернення щодо виконання умов Меморандуму про співпрацю Волинської обласної державної адміністраціїта Луцької міської ради.

Керівник відділу транспорту міськради Віктор Главічка нагадав, що на одній з останніх сесій депутати проголосували за звернення до Волинської ОДА з вимогою дотримуватися зобов’язань, передбачених умовами меморандуму щодо договорів на перевезення пасажирів на приміських маршрутах, що не виходять за межі Луцької громади. Однак відповіді міськрада так і не отримала.

10 лютого 2020 року між Волинською обласною державною адміністрацією та Луцькою міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями Луцька. Однією з умов було те, що після закінчення термінів дії договорів ОДА зобов’язується змінити схему та розклади руху містом і привести їх у відповідність до вимог рішення міської ради.

«Однак ситуація не змінюється, договори на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах продовжують без зміни схем та розкладів руху автобусів містом. Також продовжують дію договорів на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, що не виходять за межі Луцької громади», – сказав Віктор Главічка.

Водночас не виконується вимога щодо погодження проїзду Луцьком і зупинок автобусів приміських і міжміських маршрутів.

«На зупинках міського транспорту проводиться посадка та висадка пасажирів приміських та міжміських автобусів, що не дає змоги нормально функціонувати міській маршрутній мережі. Найпроблемнішими є місця несанкціонованих зупинок міжміських автобусів на зупинках міського транспорту на вулиці Конякіна (магазин «АТБ»), на вулиці Гордіюк (виїзд на Ківерцівську), на вулиці Карпенка-Карого (біля пішохідного переходу до ТЦ «Караван»), на проспекті Василя Мойсея (біля ТРЦ «Промінь»), на вулиці Рівненській (зупинка «Електроапаратний завод»), на міській зупинці на перехресті вулиць Чернишевського та Ковельської, а також на міській зупинці на початку вулиці Володимирської», – зазначив Віктор Главічка.

Читати ще: Зупинка біля «Променя» перетворилася на третю автостанцію, – керівник відділу транспорту Луцька

Він наголосив, що діяльність стихійних пунктів посадки та висадки пасажирів є джерелом тіньових доходів, порушення санітарних норм і правил, недотримання правил безпеки руху і правил перевезень пасажирів.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що під час організації конкурсу й затвердження перевізників на приміські маршрути ОДА має погоджувати рух такого транспорту з міськрадою.

«Рух приміських маршруток у хаотичному порядку розбалансовує нашу транспорту систему. Не всі транспортні засоби обладнані валідаторами, працюють за безготівковою формою оплати проїзду. Це несправедливо, тому що наші перевізники працюють чесно, їздять за безготівковою системою, а перевізники, які обслуговують приміські маршрути, працюють як їм заманеться. Цьому потрібно покласти край», – сказав він.

Мер розповів, що на багатьох вулицях міста утруднено рух транспорту: «Тому необхідно ці приміські маршрути вивести з центральних вулиць. Ми щиро сподіваємося, що Волинська ОДА почує наше звернення».

Депутати підтримали проєкт рішення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ашот. Показати IP 27 Жовтня 2021 13:19
Вул. Кiверцiвська тудой пущай катаються. 103. 107.
Степан Галябарда Показати IP 27 Жовтня 2021 13:48
Дійсно, чому ківерцівські марштуки їдуть через усе місто?
Олекса Показати IP 27 Жовтня 2021 16:09
Неха їздять, кому заважають? Навіщо людям ускладнювати добирання на роботи, чи комусь це вигідно?
Анонім до Олекса Показати IP 27 Жовтня 2021 16:24
Тим, хто їздить по дорогах міста, в тому числі і міському громадському транспорту.
Довбуш до Олекса Показати IP 27 Жовтня 2021 16:28
Так водіям заважають, місто в заторах. А міжміським пасажирам пропонується пересідати на кінцевих зупинках.
Нострадамус Показати IP 27 Жовтня 2021 16:27
Не пускати, обнести Луцьк колючим дротом i митний пункт на кожному в'i здi!
Пунпардопула до Нострадамус Показати IP 27 Жовтня 2021 16:47
І замінувати, замінувати всі підїзди до Луцька. А якщо вже хтось прорветься з приміських, - то його зразу на кіл садити!!!
Так Показати IP 27 Жовтня 2021 17:08
Базар вивели на ДПЗ, тепер і приміські на БАзар, хай там скупляються і вертаються до себе в селища і села
5 Показати IP 27 Жовтня 2021 17:48
І так у жодну маршрутку чи тролейбус нормально сісти не можна - на одній нозі стоїш. То давайте ще й пасажирів із приміських автобусів туди пересадимо. Від залізничного вокзалу одна маршрутка і один тролейбус ходить, причому не дуже часто. Завжди битком набиті. Уявляю, що буде, якщо сюди ще й додати усіх пасажирів із приміських маршруток. Будемо як в Індії - на даху автобуса їхати.
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2021 19:38
А можливо спочатку треба навести лад з міськими автобусами та тролейбусами? Ввечері якраз таки саме ці маршрутки і ходять, а міського транспорту зась! То тепер треба і приміські забрати з міста щоб взагалі повний колапс був? Якщо не можете справитися з міськими перевізниками то подякували б їм краще за те що вони виконують роботу міськради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus