USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Поліція: рішення не вимагати в громадському транспорті Луцька COVID-сертифікат – законне

8 Листопада 2021 16:33
У міських та внутрішньообласних автобусах пасажири повинні бути в засобах індивідуального захисту і мати при собі документи, що посвідчують особу. А ось штрафи за відсутність COVID-сертифікатів чи ПЛР-тестів під час таких перевезень не передбачені.

Про це інформують у ГУНП у Волинській області.

Попри заяву заступниці голови Волинської ОДА Людмили Тимощук про те, що буцімто міська влада Луцька порушила закон, дозволивши проїзд у громадському транспорті невакцинованим особам, у поліції запевняють – таке рішення є цілком законним.

«Пересуватись у транспорті міжрегіонального сполучення й далі дозволено лише за наявності сертифікату про вакцинацію, ПЛР-тесту, який зроблено не більш ніж за 72 години до поїздки, або сертифікату про одужання від коронавірусу – відповідно до нових правил, що набули чинності 21 жовтня. Штраф за відсутність COVID-документів для громадян – від 17 000 гривень. Ці норми не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень. У цьому громадському транспорті потрібно бути в засобах індивідуального захисту і мати при собі документи, що посвідчують особу», – інформують на сайті Нацполіції.

Нагадаємо, 5 листопада 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук заявив про те, що громадським транспортом у Луцькій громаді зможуть користуватися пасажири без COVID-сертифікатів про вакцинацію.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Правда Показати IP 8 Листопада 2021 16:45
Не може бути!!!Отакої.І що далі...
Стоп Показати IP 8 Листопада 2021 17:06
підкажіть, будь-ласка, яким закон регламентується вимога, що громадянин повинен мати при собі посвідчення особи і предявляти його на вимогу поліції?
Stop до Стоп Показати IP 8 Листопада 2021 18:44
1)"будь ласка" пишеться без дефісу (без рисочки); 2)не "яким закон", а "яким законом"; 3)не "предявляти", а "пред'являти" !!! І наостанок - вчіть правознавство)
Анонім до Stop Показати IP 8 Листопада 2021 19:19
уууу.... граммар-наци...))))
Лучанка. до Stop Показати IP 9 Листопада 2021 19:44
Задовбали констататор..біда кругом,а вони помилки,як баранів рахують..совість би мали
Лучанин Показати IP 8 Листопада 2021 18:34
"Мати при собі документи"???,ви взагалі здуріли?. Конституцію прочитайте баранн...
Правда Показати IP 8 Листопада 2021 18:39
Немає такого Закону,але їм "плювати",бо і громадяни нічого не хочуть ні читати,ні знати,інтернет забрав розум,хоча його і не було...гарно розіграна "карта"???
Правда Показати IP 8 Листопада 2021 18:47
НАШ МЕР ВАКЦИНОВАНИЙ???Він публічна людина,можна документ показати виборцям,це справедливо!Надіємось не підробний.
Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 19:22
читаю коментарі і все більше переконують, що недаремно нас поляки та німці бидлом називали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus