USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Смертельна ДТП у Харкові: 16-річного водія Infiniti визнали осудним

7 Грудня 2021 18:12
Шістнадцятирічного підозрюваного у смертельній аварії в Харкові експертиза визнала осудним – Микола Харківський міг та може усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, пише Главком.

«Результатом психіатричної експертизи встановлено, що 16-річний підозрюваний у ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської, котра трапилась 26 жовтня 2021 року, є осудним», – зазначив він.

За його словами, це означає, що Харківський під час ДТП і на сьогодні не має розладів психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.

«Відповідно до психічного стану підозрюваний міг і може усвідомлювати свої дії та керувати ними», – додав Чубенко.

Про результати експертизи також повідомив представник потерпілих у ДТП Ігор Черняк.

«Це означає, що в суду не буде ніяких перешкод для притягнення його (Миколи Харківського — ред.) до кримінальної відповідальності», – написав Черняк.

Захисниця Харківського Інна Данилова розповіла журналістам, що про результати експертизи їй невідомо, її про це не сповіщали, сам Харківський про це нічого не говорив.

«Я взагалі вважаю, що вона не має жодного значення на сьогоднішній момент, тому що мій підзахисний на обліках не перебував... Мій підзахисний осудний, ніхто не намагається зробити з себе хворого. Я наполягала, спочатку говорила, що ми не клопотатимемо про це, нам це не потрібно, який сенс затягувати процес», – сказала адвокатка.

За словами Данилової, слідство поки не надало їй доступу до матеріалів провадження, їй невідомо, які експертизи призначені та виконані.

Відомо, що ініціатором експертизи були слідчі.

У кримінальному провадженні було призначено близько 15 експертиз, вже є результати двох: психіатричної та генетичної.

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня в Харкові сталася смертельна аварія. Водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеська на червоний сигнал світлофора, зіткнувся з Chevrolet. За кермом перебував 16-річний підліток – Микола Харківський.

Читати ще: «Я скажу, коли 200 буде»: з’явилося відео з салону Infiniti за хвилини до смертельної ДТП

В результаті аварії водій Chevrolet загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років і 16-річна дівчина з важкими травмами були доставлені в лікарню.

27 жовтня неповнолітньому водію оголосили підозру. Згодом його взяли під варту на 60 діб – без права внесення застави. Батьків 16-річного водія можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

19 листопада 16-річний водій, який спричинив смертельну ДТП, визнав свою вину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus