USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Собівартість проїзду у тролейбусах Луцька майже втричі вища за вартість квитка

8 Жовтня 2021 16:15
Підвищувати вартість проїзду в тролейбусах у Луцьку, незважаючи на високу собівартість, поки не будуть.

Про це повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

З його слів, підприємство постійно дотаційне. Проте завдяки введенню електронного квитка і точному обліку пасажиропотоку, вдалося скоротити обсяг дотацій з міського бюджету.

«Попередні дотації на ЛПЕ виявилися надмірними в зв’язку з тим, що не було обліку пасажирів. За попередній рік на 24 мільйони вдалося зменшити дотування, а раніше щороку було зростання на 15 мільйонів. Торік це було 64 мільйони, а до того – 88. Цього року ми вкладаємося в межах 55 мільйонів гривень», – пояснює він.

Відповідно до розрахунків, які були проведені департаментом економічної політики, реальна вартість перевезень в електротранспорті – 11 гривень. Наразі пасажири платять по 4 гривні, а решту доплачує міський бюджет. Однак найближчим часом підвищувати вартість проїзду у тролейбусах не планують. Натомість у маршрутках, нагадаємо, передбачається зростання вартості проїзду до 8 гривень.

«Поки що не розглядаємо підвищення вартості проїзду у тролейбусах. Розумію, що багато пасажирів перейдуть на тролейбуси – нехай ЛПЕ заробляє. Собівартість перевезень в тролейбусі – 11 гривень, якщо ми піднімемо до цієї ціни, щоб тролейбуси їздили по собівартості, то для лучан це буде непомірно. Такого ми робити не будемо», – запевнив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 8 Жовтня 2021 17:26
Всі вимагають більші зарплати, а платити більше не хочуть. Чому лучани ,які не користуються тролейбусами, повинні платити тим,які користуються.
Анонім до дідо Показати IP 9 Жовтня 2021 06:09
Більше ми і так вже платимо, а зарплати чомусь все такі ж. Громадський транспорт в нормальних країнах завжди є дотаційним або в нуль виходить.
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2021 19:14
ніби для того і існує інститут "держави" - для перерозподілу в т.ч. фінансових потоків з суперприбуткових газузей на зразок торгівлі тютюном/алкоголем, грального бізнесу на однозначно збитковий соціальний громадський транспорт. про яку прибутковість тролейбусів йде мова? все хочеться з рядового лучанина прибуток видушити?
лучанин Показати IP 8 Жовтня 2021 19:33
Боря,обгрунтуй в письмовій формі тут на сайті собівартість в 11гривень.
Анонім до лучанин Показати IP 9 Жовтня 2021 06:10
Щось мені підказує, що тут є причетність металобрухту, який вимагає до біса обслуговування та ремонту.
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2021 23:50
Для лучан непомірно платити 11 грн за проїзд в тролейбусі, тому залишили 4, проте їм помірно платити 8 в автобусі і тому ми зробимо добро дяді. Якось з логікою щось не те. А ні, те - з приватного підприємства грошики вивести легше ніж з комунального.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus