USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Лондоні вантажівка врізалася у групу мусульман

19 Червня 2017 08:08
Один чоловік загинув і ще вісім зазнали поранень у результаті наїзду вантажівки на натовп мусульман, що виходили із вечірньої молитви з мечеті.

Про це повідомляє Вголос з посиланням на офіційний сайт поліції Лондона.

Виклик поступив о 00:20, на місці був арештований 48-річний водій вантажівки. Один чоловік загинув на місці події і ще восьмеро постраждалих госпіталізовано.

Розслідуванням займається антитерористичний підрозділ.

Постраждалими в Лондоні виявилися відвідувачі мечеті, де раніше імамом був терорист Абу Хамза.

Як повідомляє AFP, в районі Фінсбері-парк, де проходить вулиця Севен Сістерс Роуд, розташована відома салафітская мечеть, яка приймає віруючих у північно-східній частині Лондона. З 1997 по 2004 роки імамом цієї мечеті був радикальний проповідник Абу Хамза аль-Масрі, якого звинувачували у зв'язках з терористичною мережею «Аль-Каїда». У 2004 році він був заарештований, а два роки по тому був засуджений до семи років в'язниці за пропаганду тероризму, підбурювання до насильства, розпалювання расової ненависті. У 2011 році термін ув'язнення закінчився, проте проповідника продовжували тримати в тюрмі, оскільки США почали вимагати його видати.

Чоловік звинувачувався у змові з метою організації табору підготовки бойовиків в штаті Орегон, йому інкримінували співучасть у захопленні 16 заручників в Ємені в 1998 році. Американське правосуддя засудило його на довічний термін ув'язнення. Будучи прихильником радикального ісламу, в кінці 80-х років минулого століття Абу Хамза відправився до Афганістану, щоб воювати проти радянських військ. Під час військових дій він втратив обидві руки і став носити протези у вигляді гаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кіндрат Панасович Показати IP 19 Червня 2017 08:40
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus