USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку промаркують асенізаційні машини

11 Липня 2018 07:40
Однією з причин появи неприємних запахів у Луцьку є й несанкціонований злив нечистот у каналізаційні мережі міста, а також у водойми чи поля. Вистежити порушників доволі складно через велику кількість зливових люків та випадки зливу відходів уночі. Аби відрізнити "легальні" асенізаційні машини, на них почали наносити спеціальне номерне маркування.

Про це повідомили перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад і заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

«У Луцьку визначена одна точка для зливу нечистот асенізаційними машинами, яка знаходиться на вулиці Мамсурова. Там відбуваються скиди відходів від підприємств, які мають на це дозволи і працюють відповідно до встановлених норм, не спричиняючи появи неприємних запахів, – розповів Віктор Гуменюк. – На Мамсурова ми також встановили веб-камеру, там здійснюється постійне відеоспостереження, а також контроль кількості рейсів асенізаційних машин і обсягів скидів».

Зазначається, що нещодавно було внесено новий пункт у договори із підприємствами, що використовують асенізаційні машини, а таких у Луцьку є близько 40. Згідно з договором, кожній машині присвоять індивідуальний номер, який нанесуть на корпус із обох боків. До 20 липня всі машини промаркують і їх можна буде легко розрізнити. Відповідно, асенізаційні машини, які не матимуть номерів, викликатимуть посилену увагу.

«Маркування дозволить відокремити асенізаційні машини, які працюють легально. Тож працівники муніципальної варти зможуть легко визначити дозволені асенізаційні машини й затримувати порушників, – зауважив Григорій Недопад. – Нумерація дасть можливість відстежувати й контролювати цей процес. Навіть пересічні лучани, при появі спецмашин без маркування, можуть повідомляти про ці випадки у міську раду на гарячу лінію «15-80».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 11 Липня 2018 09:56
І що завадить нелегалам собі намалювати такі ж цифри?. Дурня. Їм ще краще буде, бо видно що їде "легальна" . "Тож працівники муніципальної варти зможуть легко визначити дозволені асенізаційні машини й затримувати порушників, – зауважив Григорій Недопад". А водія за це даже не накажуть, бо немає підстав. Законом не передбачено
лучанин Показати IP 11 Липня 2018 10:00
"Там відбуваються скиди відходів від підприємств, які мають на це дозволи і працюють відповідно до встановлених норм, не спричиняючи появи неприємних запахів, – розповів Віктор Гуменюк." - повна ід*отія .
Бур Показати IP 11 Липня 2018 12:36
Хоть машина гарна ! А то їздять на задрипаних корчах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus