USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змінили схеми руху. Як тепер їздити

3 Липня 2020 10:05
У Луцьку у місцях активного руху транспорту внесли зміни у схеми руху. За порушення – 255 гривень штрафу.

Про це повідомляє Перший.

Поворот з проспекту Перемоги на 8 березня і на Шухевича

Заборонили поворот на вулицю 8 березня. Тепер водії, які рухаються від «Там Таму», повинні спочатку проїхати коло біля історичного факультету, повернутися на проспект Перемоги і повернути на 8 березня, не перетинаючи смуги зустрічного руху. Ну або їхати туди через вулицю Огієнка.

Водіям, які рухаються від історичного ф-ту, тепер заборонено повертати з Перемоги ліворуч – на вулицю Шухевича. Відтак, єдиний спосіб потрапити на цю вулицю – заїхати з проспекту Президента Грушевського.

Поворот з Франка на Шевченка (біля Будинку вчителя)

Заборонили поворот наліво, на вулицю Шевченка.

Всі, хто їде з Франка на Шевченка, повинні тепер повернути праворуч, на кільце з Набережною, і тільки тоді повертатися на Шевченка. «Раніше щонайменше раз на тиждень тут траплялася ДТП», – запевняє директор департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк.

Тут зараз домальовують розмітку.

Поворот з Ковельської на Набережну

Водії, які рухаються вулицею Ковельською у бік рогу з Набережною, тепер мають можливість вишиковуватися у три смуги: крайня права – для руху прямо, до площі Воз’єднання, дві лівих (раніше була одна) – для повороту на Набережну.

Це повинно пришвидшити рух на мосту та зменшити затори.

Натомість водіям, які з Набережної виїжджають на ковельський міст, потрібно бути уважнішими – їхня смуга руху звузилась.

Заїзд на Театральний майдан з боку Градного узвозу

Заборонили заїжджати на Театральний майдан з вулиці Градний узвіз. Там встановили болард, що заважають заїзду у центр міста. Біля кафе «Бенедикт» залишилася невелика парковка. Внизу вулиці поставили знак про те, що це «тупиковий заїзд».

Щоправда, болард тимчасово не працює, поки мерія збирає дані мешканців багатоповерхівки на Театральному майдані. Їм заїжджати на площу дозволять.

У центрі залишилась парковка навпроти Палацу культури, на яку можна заїхати з вулиці Богдана Хмельницького.

Нова схема руху на кільці біля «Променя»

Біля розважального центру «Промінь» змінили розмітку і облаштували так зване турбокільце. Це особливий тип кругового руху, що передбачає вибір необхідної смуги ще до входу на кільце. На самому ж кільці смуги розмічені не колами, а рукавами спіралі, які скеровують у потрібний напрямок.

Наприклад, у напрямку вулиць Стрілецької та Яровиці з’їзд з кільця можливий лише із зовнішньої смуги.

Така організація руху для багатьох водіїв – надто неочевидна і наразі на кільці часто виникають небезпечні ситуації, водії «підрізають» один одного, переїжджаючи зі смуги на смугу.

Коли штрафуватимуть за порушення

Прессекретар патрульної поліції у Волинській області Богдан Павлович каже, що зміни у схемах руху вважаються чинними відтоді, як встановлені знаки. Зокрема, це вже трапилось на проспекті Перемоги.

«За порушення правил і, наприклад, поворот у невстановленому місці, настає адміністративна відповідальність. Штраф – 255 гривень. Потрібно бути уважними і стежити за дорожніми знаками та розміткою», – пояснює патрульний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Євгеній Показати IP 3 Липня 2020 10:22
Ок, змінили схеми руху - це добре. Але, коли всі зміни доволі не значні, турбокільце виглядає дивно і не зрозуміло... Особисто п'ять раз з різних сторін проходив це кільце і лише один раз вибрав правильну смугу: Винниченка - Перемоги...))) Величезне прохання міської влади надати схему руху по цьому "турбо кільці", щоб попередньо з нею можна було ознайомитись. Я думаю для водіїв міста Луцька, ця схема не буде зайвою. Заздалегідь дякую!
Андрій до Євгеній Показати IP 3 Липня 2020 18:09
Я пару днів назад заїхав на те кільце, що до публікацій і був здивований і приємно вражений. Мій досвід керуванням ТЗ 31 рік дозволив майже відразу зрозуміти нову схему та правильно обїхати кільце. Якщо водій з лівої смуги хоче виїхати на Яровиця, то не повинен порушувати ПДР, а зробити повне коло і змінити смугу руху. Це буде правильно, без порушень і т.д. Що тут не зрозуміло?
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Липня 2020 10:29
"Щоправда, болард тимчасово не працює, поки Луцька мерія збирає дані мешканців багатоповерхівки на Театральному майдані. Їм заїжджати на площу дозволять".... А як же, вони там у 9-поверхівці всі ну дуже багаті, а можливо навіть родичі працівників Луцької мерії, їм звісно треба дозволити паркуватись, а з ними ще їх знайомих 30-50 автомобілів буде паркуватись. Як біля Луцького міського суду по Лесі Українки, 24, дозволили паркуватись тільки суддям, а паркується пів міста автомашин, "сволота", не пройти з дитиною центром міста.
Чо... до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 3 Липня 2020 16:09
Шо ти мелеш? Там половина будинку пенсів живе. Справжніх, не такіх як ти...
Анатолій Показати IP 3 Липня 2020 10:43
ну на кільці біля променя я блін 2 рази кільце об'їхав щоб проїхати відповідно до розмітки. Я от одного не розумію якщо, наприклад, їхати від історичного то на кільці біля променя висять два знаки які вказують на напрямки руху по колу, але заїжджаючи на кільце в крайній правій смузі якогось милого появляється ще третя смуга правіше якою можна повернути на Грушевського і тримаючись правіше по незнанню попадаєш на цю смугу. Чому тоді не вісить ще один знак який інформував би що ще є третя смуга?. Короче плювався вже я кілька разів на цьому перехресті
Євгеній до Анатолій Показати IP 3 Липня 2020 11:01
Так я про теж і кажу, треба нормальну схему дати людям і проблем не буде
Лучанин Показати IP 3 Липня 2020 10:53
Журналісти написали неправду.Поворот на вулицю 8 Березня з вулиці Огієнка заборонений,там висить "цегла" тому що односторонній рух.Передрукували не перечитуючи текст.Прикро...
Тимур до Лучанин Показати IP 5 Липня 2020 13:40
Що ти мелеш....на 8 Березня двухсторонка !!!!
Активіст Показати IP 3 Липня 2020 11:03
А потім на кільце випаде сніг, частково витруться смуги на асфальті і кожен поїде, як він рахує правильно. Не заморачуйтесь дурньою.
Вячеслав Показати IP 3 Липня 2020 17:13
Я думаю, що потрібно встановити світлофори, які моглиб оцінювати дорожню ситуацію Світлофори з багатопрограмним жорстким керуванням налаштовують із урахуванням ранкових та вечірніх піків, курсування транспорту на вихідні. Тоді він реагує на ці зміни інтенсивності руху впродовж доби Такі світлофори процюють у Львові
Лучанин Показати IP 3 Липня 2020 17:48
Ще лучани з часом просто запам'ятають як їхати, а ось гості міста будуть в шоці від місцевих турбо-діджиталізаторів, особливо взимку.
Вася Показати IP 3 Липня 2020 18:21
Ще б відповідні дорожні знаки поставили, а то біля Проміня виїзджаєш на круг і тільки там розумієш що не в ту полосу попав, а перелаштуватися вже не можна. Водії які вперше попадають під нову розмітку, зачасту накручують круги щоб без порушення ПДР виїхати з круга в правильному напрямку.
Водій Показати IP 3 Липня 2020 20:12
Рух по колу біля променя абсурд...такого дурдому немає в жодній країні європи
МВ Показати IP 3 Липня 2020 22:27
Хочу помилятися...але турбокільце..то певне стане 2 вишківським перехрестям(((
Мвс Показати IP 3 Липня 2020 22:48
А чому не замалювали розрив до СБУ, негадяї,по Василя Мойсея їдиш,а тут якесь чмо тормозить і повертає через 2 смуги.....
Експерт Показати IP 3 Липня 2020 23:56
Підтримую кометар "ВОДІЙ"! Рух по колу біля Променя абсурд...такого дурдому немає в жодній країні європи. Далеко їхати не потрібно - лише до Львову. Подивіться як там облаштовані проїзди кілець. Яке "турбокільце"? Це турбо Ж....! Знаки по "турбокільцю" облаштовані невірно, а розмітка - це ЖАХ! Кільце біля Променя потрібно терміново переробити!!!
Гпз Показати IP 4 Липня 2020 05:37
Як по мені то це '' брєд" хай краще зупинки і переходи нормально порозмічають, а не коли перехід майже на зупинці. Пустити тих падлюк хто придумав розмітки по Луцьку хоч би в Київ за руль, то вони б об***алися б, а шо там казати за європу. І полюбому в кожно водійське посвідчення всіх категорій, коли навіть дупля не дають шо таке на приклад перегазовка або двійний вижим, а про категорію на автобус я взагалі мовчу, де вони взяли 3 роки офіційного стажу водієм, коли цих малалєток зразу начальниками ставлять, так само і поліцію. Коли приходить до мене дівчинка в формі "метр в кепці на табуретці" шо вона припустимо зробить з Рено Магнум? , а як автобус з пасажирами поведе? Це абсурд, критикуйте як хочете, я просто висловив свою думку.
Нострадамус Показати IP 4 Липня 2020 10:17
Накрутили, намутили, щоб виконувати план по штрафам. Самi вони хоч зроозумiли, що понамальовували?...
Себастіан Ферейра Показати IP 4 Липня 2020 10:37
Добрий день! Складається враження,що той хто займається організацією і безпекою дорожнього руху у Луцьку або ніколи не керував авто або ніколи не дотримується пдр. Це позорисько а не турбокільце. Знаків два, смуг три... Ось вам ще проблеми водіїв : виїзд з Київської площі до перехрестя з Дубнівської згідно розмітки 2 смуги потім бац, три. Вул гордіюк пішохідний перехід в зупинку. Тут дтп неоднаразово з пішоходами.Поворот з К.Савура  на Огієнка - паркомісця під Сантехмонтажем намальовані впритул до піш переходу. За машинами нічого не видно. З К.Карого повертаєм через переїзд і через 200м мусорний бак із-за якого також піш перехід. Це тільки так згадав на вскидку. Патрульна поліція, вам не цікава безпека в  нашому місті? Чи вам інші показники доводять? Це елементащина. Соромно має бути
Бруннен джи Показати IP 4 Липня 2020 13:01
Згідно до пдр обов'язково має бути знак, саму лише розмітку ми маємо право не побачити ЗИ. Краще ю світлофори не вимикали о 20й годині і цей кретинизм звуковий на київському майдані вимкнули, бо це знущання над сусідніми мешканцями, а толку нуль, бо воно з обох боків перехрестя бубнить дозволено, уявляю собі реакцію сліпої людини
Вася Показати IP 5 Липня 2020 09:30
Ще з турбокільцем розібратись з часом можна,а от лівий поворот з Перемоги на Грибоєдова до міськвідділу треба заборонити,бо за одного поліцая який повертає,така пробка стає
Гєша Показати IP 5 Липня 2020 09:41
Яке ж це ТУРБОКІЛЬЦЕ якщо треба два три круга дати щоб ПРАВИЛЬНО виїхати з кільця... У країнах Європи з'їзд з кільця тільки по зовнішньому кільці (права полоса)... внутрішнє кільце(ліва полоса) тільки для повороту і розвороту з подальшим перелаштуванням на зовнішнє кільце... В Україні ж щоб виконати з'їзд з кільця (поворот праворуч!) на дорогу з однією полосою в одному напрямку дозволяють також тільки по зовнішньому кільці ...у випадку виїзду на дорогу з двома і більше полосами дозволено з'їзд з внутрішнього кільця, але попередньо потрібно пропустити тих хто продовжує рух по зовнішньому кільці... Для чого турбоускладнювати рух..?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus