USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Раді запропонували посилити покарання для водіїв-гонщиків. Що підготували?

9 Грудня 2021 07:40
Народні депутати України продовжують боротися з порушеннями ПДР, зокрема з перевищенням швидкості. Для цього до Верховної Ради України подали новий законопроект, який передбачає збільшення штрафів та навіть позбавлення водійських прав.

Про це йдеться в сюжеті 2+2.

Наразі в Україні працює менше ніж дві сотні камер відео та фотофіксації. У МВС запевняють, що до 2024 року їх буде півтори тисячі. Але все одно ці цифри - крапля в морі, тому що кількість вітрогонів на дорогах – божевільна. Хоча цього року штрафи за перевищення швидкості відчутно зросли, але любителів натиснути на газ це ніяк не зупинило. Тому законотворці почали придумувати ще суворіші методи покарання.

Наразі пачками штампують нові закони про збільшення покарання за перевищення швидкості, які, на жаль, ніяких помітних результатів не дали.

І ось результат - черговий новий законопроект, який, на думку його авторів, повинен вплинути на водіїв. Проект закону вже зареєстрований у Верховній Раді.

Нардепи пропонують ввести нові покарання за перевищення швидкості в населеному пункті:

на 20 км/год - залишили без змін - штраф у 240 гривень;

на 30 км/год - штраф у 1,7 тисячі гривень;

на 50 км/год - позбавлення водійських прав на термін від трьох до шести місяців;

на 70 км/год - позбавлення водійських прав на термін від шести місяців до року.

Водночас є водії, яких високі штрафи не стримують, а ось загроза позбавлення прав може й зупинити їх.
Автори законопроекту таким чином хочуть знизити число ДТП з тяжкими наслідками, тому що найчастіше такі аварії відбуваються в населених пунктах, де багато пішоходів та велосипедистів. Водії, своєю чергою, вважають, що позбавлення прав – занадто жорстка міра.

Координатор кампанії із забезпечення дороги каже, що закон необхідно доопрацьовувати, а карати жорсткіше треба за будь-які мінімальні перевищення. Річ у тім, що навіть 70 км/год, які дозволені в місті, можуть бути смертельно небезпечні для пішоходів, тому в багатьох європейських міст максимальну швидкість знизили до 30 км/год, й там теж за порушення водії стають пішоходами. При цьому водіям доводиться знову вчитися в автошколі, щоб повернути права.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus