USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У водіїв, які не сплачують штрафи за значне перевищення швидкості, забиратимуть авто

3 Листопада 2021 07:40
У водіїв, які не оплачують штрафи за значне перевищення швидкості на міських автошляхах, вилучатимуть автомобілі.

Про це заявив заступник голови Мін’юсту Андрій Гайченко, пише Кореспондент.

Причиною радикальної позиції Мін’юсту стали резонансні ДТП у Харкові.

Згідно з попередніми даними поліції, швидкість автомобілів порушників перевищувала позначку 180 км/год. Тому вилучення авто водіїв-боржників, які перевищують швидкість у містах, розпочнеться саме з Харкова. Потім ініціативу реалізують у Києві, а згодом – і по всій Україні.

Поки що умовною «цифрою реагування» обрано перевищення швидкості в 150 км на годину. Виконавча служба за наявності законних підстав ініціюватиме і проводитиме спільно з працівниками МВС вилучення за борги автомобілів таких «швидкісних» порушників.

«Колеги з МВС систематизували певну інформацію про порушників, які перевищують швидкість на значні цифри (йдеться саме про стиль їзди в містах, а не на автошляхах). Як і прогнозувалося, такими порушниками є ті самі люди. Тому в Мін’юсті вирішили долучитися до наведення порядку на дорогах, оскільки, як виявилося, любителі швидкої їзди не дуже люблять платити штрафи за такі порушення. Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю понад 150 км/год, то вона повинна за це відповідати. Особливо за умови, що вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи за такі перевищення. Водії з такою манерою пересування наражають на небезпеку звичайних громадян», – додав Гайченко.

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня в Харкові сталася смертельна аварія. Водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя проспекту Гагаріна і вулиці Одеська на червоний сигнал світлофора, зіткнувся з Chevrolet. За кермом перебував 16-річний підліток – Микола Харківський.

Читати ще: «Я скажу, коли 200 буде»: з’явилося відео з салону Infiniti за хвилини до смертельної ДТП

В результаті аварії водій Chevrolet загинув на місці. Троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років і 16-річна дівчина з важкими травмами були доставлені в лікарню.

27 жовтня неповнолітньому водію оголосили підозру. Згодом його взяли під варту на 60 діб – без права внесення застави.

28 жовтня в Харкові сталася ще одна ДТП за участю автомобіля Infiniti. Цього разу за кермом була дівчина, яка на смерть збила жінку на переході. Від удару об автомобіль постраждала вилетіла на зустрічну смугу під іншу машину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 3 Листопада 2021 07:46
Шо воно меле....
Анонім Показати IP 3 Листопада 2021 10:12
На словах звучить резонно,але в законодавстві не прописані такі механізми.
Анонім до Анонім Показати IP 3 Листопада 2021 10:48
Як це не прописані? При несплаті штрафів тривалий термін передається інформація у виконавчу службу, блокуються рахунки, забирається авто на першому ж стаціонарному посту поліції
Анонім до Анонім Показати IP 3 Листопада 2021 10:53
Одного разу їхав з Луцька в напрямку Рівного, на посту біля Цуманю зупинили бо "автомобіль у розшуку". Камера на виїзді з Луцька засікла що я їхав в напрямі Рівного і інформація була передана посту. Забрали авто в пятницю, за несплачений штраф за паркування, 102грн.. Сплатити на місці не можна було, треба було оплачувати і їхати брати довідку що авто зняте з розшуку. Тому воно залишилось там аж до понеділка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus