USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні хочуть ввести електронну реєстрацію дозволів автоперевізникам

22 Жовтня 2018 07:40
У Мінінфраструктури планують до кінця року ввести електронну реєстрацію і звірку з митницею кількості виданих дозволів на здійснення автомобільних перевезень.

Про це під час години запитань до уряду у ВР сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Укрінформ».

«У зв'язку з тим, що у нас кожного року зростає товарообіг із країнами Європейського Союзу, відповідно зростає і частка автомобільних перевезень. Кожного року ми проводимо переговори з нашими колегами з Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та інших держав. За останні два роки ми змогли суттєво наростити квоту для українських автомобільних перевізників, але, безумовно, її не вистачає», - сказав Омелян.

Він наголосив, що минулого тижня було завершено переговори з польською стороною щодо видачі додаткових дозволів на цей рік для українських автоперевізників.

«Такі дозволи отримані, але залишається проблема з їхньою прозорою видачею та відсутністю корупційного фактору. На це було звернено увагу керівника Державної служби безпеки на транспорті. Більше того, до кінця року ми введемо повністю електронну реєстрацію і звірку з митницею щодо реальної кількості виданих дозволів, їх перетину кордону, щоб унеможливити корупцію у цьому випадку», - сказав Омелян.

Як повідомлялося, українсько-польська комісія з питань міжнародних автомобільних перевезень вирішила надати автоперевізникам кожної з країн 160 тис. дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень у 2019 році. На 2018 рік польська сторона виділила додатково наступну кількість дозволів: 8 тис. транзитних дозволів категорії «Євро-5» та 2 тис. універсальних дозволів категорії «Євро-5».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus