USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні посилять покарання за керування авто у нетверезому стані

30 Червня 2020 20:49
З 1 липня в Україні будуть впроваджені більш жорсткі покарання за водіння автомобілем в нетверезому стані.

Про це повідомляє ТСН.ua.

"Для водіїв діятиме кримінальна відповідальність, а також суттєво збільшиться сума штрафів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що штраф за водіння напідпитку збільшується від 10,2 тисячі гривень до 17-34 тисяч гривень. А в разі повторного порушення новий штраф становитиме 51 тисячу гривень.

Крім штрафних санкцій, нововведення передбачають позбавлення прав на термін до 3 років.


"Штраф та позбавлення прав передбачається за сам факт перебування за кермом у нетверезому стані. Якщо такий горе-водій спричинить ще й ДТП з тілесними ушкодженнями, то почне діяти інша норма закону, яка передбачає ще й позбавлення волі", - підкреслює видання.

Конкретні дії, за які почне вводитися кримінальна відповідальність:

- керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, або ж під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- передавання керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;

- відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів;

- вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їхній основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного освідування з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чи до ухвалення рішення про звільнення від проведення такого медичного освідування.

Як повідомлялося раніше, на початку червня онлайн-сервіс для роботи з відкритими даними OpenDataBot запустив послугу сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху (ПДР) через популярні месенджери Viber, Messenger і Telegram.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
так Показати IP 1 Липня 2020 10:19
то ще-й дуже малий штраф за розбійне водіння алкоголіками-вбивцями на дорогах! В Китаї за такий злочин відразу-ж розстрілом карають і ніхто не ризикує пяним керувати транспортом, бо жити хочуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus