USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні посилили карантин: для проїзду в автобусі чи поїзді потрібно мати ПЛР-тест чи COVID-сертифікат

11 Жовтня 2021 18:20
В Україні через зростання кількості хворих на коронавірус запровадили нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 11 жовтня, пише Бабель.

Згідно з новими правилами, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зоні карантину будуть дозволені за умови, якщо у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів буде один із цих документів:

- що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або однієї дози дводозної вакцини (для регіонів «жовтого» рівня епіднебезпеки);

- що підтверджує одужання особи від коронавірусу (і це можна підтвердити на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка «Дія»);

- міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, про вакцинацію від COVID-19 однодозною вакциною чи обома дозами дводозної, дозволених ВООЗ;

- негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

У Кабміні наголосили, що нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів автобусами, літаками та потягами міжобласного сполучення.

Водночас ці правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2021 18:29
А яб хотів щоб все знову зупинили і топліво було б по 15 грн
Цікаво Показати IP 11 Жовтня 2021 20:57
Згідний, від'ємний результат тесту та одужання від корони гарантують що людина не заразна. А от чому там присутні інші пункти, адже ці категорії можуть хворіти безсимптомно і поперезаражати всіх хто буде їхати поруч. Чого саме домагаються цим рішенням?
Ольга Показати IP 12 Жовтня 2021 12:04
А що, вже маска не захищає від корони?))) Як все змінюється швидко. Люди, готуйтесь, скоро невакцинованих відловлюватимуть і примусово вакцинуватимуть)
Мешканець Показати IP 12 Жовтня 2021 22:55
Те, відчуття, коли ти ще літом вакцинувався і тобі байдуже на усі ці новини)
олег Показати IP 13 Жовтня 2021 07:20
Геноцид

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus