USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь чекає 180 мільйонів на комунальні та місцеві дороги

28 Жовтня 2021 15:20
Громадам, з яких зняли кошти на ремонти доріг, обіцяють профінансувати виконані роботи.

Питання фінансування оголошених ремонтів доріг у громадах обговорили під час засідання комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Нагадаємо, після перерозподілу коштів, здійсненого Волинською облдержадміністрацією, громади з’ясували, що не дорахуються мільйонів гривень на дороги, оскільки з них зняли попередньо передбачене фінансування.

Читати ще: На Волині перерозподілили гроші на дороги: у деяких громад забрали обіцяне

Депутат Андрій Козюра зазначив: чимало громад зробили документи, однак погодити виконання робіт в нині ліквідованому ДАБІ не змогли.

«Багато громад зробили ПКД, зробили експертизу, а отримати дозвіл не змогли. Це був повний треш. Тому ОДА своїм розпорядженням перенесла гроші з точки А в точку Б. Жодного розуміння на центральному рівні, як має відбуватися цей процес, щоб громади могли виконувати свою пряму функцію – немає», – вважає він.

Читати ще: «І подумати не міг, що ремонт двору в Ковелі залежить від дозволу чиновника з Києва», – Ігор Чайка

Як повідомив тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту інфраструктури Волинської ОДА Сергій Мишленик, до кінця року ще чекають 180 мільйонів гривень на оплату виконаних робіт з ремонту місцевих та комунальних доріг.

«В загальному чітко передбачених коштів ще немає. За підсумками 10 місяців, можливо, буде виділена субвенція. Мало бути 180 мільйонів, 30 мільйонів мало піти на комунальні дороги і 150 – на місцеві. Якщо буде економія і щойно будуть кошти, ми їх розподілимо. Там є виконані роботи, із 33 громад майже всі мають документи, в 10-ти роботи завершені. Першочергово це будемо закривати», – запевнив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus