USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Бурштинові гастролери» знову збираються перекрити Маневицьку трасу

24 Вересня 2015 15:26
Заїжджі з Рівненської, Львівської та Житомирської гастролери-старателі, які незаконно видобували бурштин на території Маневицького району Волинської області, знову хочуть перекривати дорогу. Чоловіки напідпитку вимагають дозволити їм незаконний видобуток і все ще продовжують видавати себе за волинян.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомило джерело в Добровольчому Українському корпусі, бійці якого разом із правоохоронцями та членами інших формувань патрулюють територію, де вчора відбулась так звана «бурштинова революція».

Зі слів активістів, ніч з 23 на 24 вересня у Маневицькому районі пройшла спокійно та без сутичок. Після візиту більш як півтисячі силовиків, 250 активістів, очільник Волинської ОДА, УМВС та прокуратури, чимало гастролерів-копачів «дали задню» та покинули район, побоюючись відповідальності за свої дії.

«Сьогодні нас (добровольчі військові формування та формування з охорони правопорядку, - авт.) покликали долучитись до патрулювання. Повернулись в Луцьк трохи перепочити, бо вже другу добу нормально не спимо і надійшла інформація, що гастролери знову хочуть перекривати Маневицьку трасу», - повідомили у ДУКу.

Як і раніше, приїжджі, які видають себе за жителів Волині, вимагають, щоб їм дозволили нелегальний видобуток бурштину. При цьому, зі слів активістів, ними керує страх, мовляв, вони думають, якщо правоохоронці локалізують видобуток на Волині, то ця ж участь чекатиме Рівненщину та Житомирщину.

Нагадаємо, 22 вересня більше сотні автомобілів з номерами сусідніх областей розташувалися у Маневицькому районі на ділянках, де є родовища бурштину. На заклики правоохоронців зупинити видобуток, вони не відреагували, а тому головний міліціонер Волині Петро Шпига попрохав підтримки «людським ресурсом» у Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Нині на місці виставлені блок-пости, на території знаходиться близько 200 активістів і більше 500 силовиків та бійців спецпідрозділів.

Вже відомо, що приїжджі копачі бурштину потіснили місцевих ділків, і тепер у цьому конфлікті розбирається міліція та влада. Вчора, 23 вересня, правоохоронці встановили організаторів масового видобутку бурштину на Маневиччині. У їхніх помешканнях здійснили обшук і знайшли докази злочинної діяльності.

До слова, як повідомив головний міліціонер Волині Петро Шпига, серед присутніх лише 3-5 % волинян, решта - це бурштинокопачі з Рівненщини, Житомирщини. Слід зазначити, що вчора «гастролери» вже намагались перекрити Варшавську трасу, проте підпаленої шини та недолугих дій для цього виявилось недостатньо – спроба не увінчалась успіхом. П’яні, агресивно налаштовані чоловіки не йшли на контакт та двічі намагались блокувати проїзд колони з керівництвом області та силових структур, а також журналістів: на блокпостах поблизу сіл Вовчицьк та Костюхнівка.
За станом на вечір 23 вересня, на місці працювали слідчі. Затримано 20 автомобілів та більше 80 незаконних копачів. Вилучили спорядження, десятки кілограмів бурштину, а також грошові кошти в сумі 200 тисяч гривень, які, вочевидь, були призначені для покупки сировини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 15:54
всіх на 3 суток, а там будуть спокійніші. ще може хай квартирні злодюги вийдуть на мітинг, бо їм хати не дають бомбити?
Природоохоронець до Анонім Показати IP 24 Вересня 2015 16:34
На 3 роки.
Ми ідіоти ? Показати IP 24 Вересня 2015 16:40
Немає слів про дану ситуацію ... Також патріоти себе в груди б'ють в любові до України і людей... В нас держава чи кошара ?
! Показати IP 24 Вересня 2015 17:10
легалізувати, і кожен нехай працює на своій території.
прохожий до ! Показати IP 24 Вересня 2015 17:33
А поясніть, яким чином визначатиметься "своя" чи "чужа" територія? :) Тоді і квартирним злодюгам (як писав анонім) потрібно також легалізуватись і поділити територію? Чи як?
Анонім до прохожий Показати IP 24 Вересня 2015 17:51
Роз'ясни мені, чим копачи бурштину відрізняються від домушників? Звісно, якщо не враховувати те, що домушник краде у тебе особисто, а копачи - у всіх одночасно.
кий щек хорив і сест до Анонім Показати IP 26 Вересня 2015 03:32
люди виживають в державі!!!! яка на них болт поклала!!! причому тут домушники???? хай риють...хай на сімю свою заробляють!!!
Лист в АП Показати IP 24 Вересня 2015 17:55
Я українець ! Мені 1/43000000 частина площі покладів бурштину належить ! Пане Президенте , негайно виділіть мою частину і узаконьте її, щоб я без страху і гризіння совісті копав свою ділянку покладів бурштину !!!
конспіролог Показати IP 24 Вересня 2015 18:21
Справжні грибники. Без мозолів. Ці руки не копали. Вони тільки бакси рахували. В одного ніс зламаний. Мабуть носом рив.
уася Показати IP 24 Вересня 2015 20:37
полішуки зійшли з розуму
до уася до уася Показати IP 25 Вересня 2015 13:45
а ти би не зійшов з розуму, коли за день на пів-квартири нарити можна, або на пристойний автомобіль?? Бурштинова лихоманка тільки починається! А влада активно її кришує.
не пацик Показати IP 25 Вересня 2015 05:31
сажати неперасажати така нудна робота-копати легше і прибутково.
маша Показати IP 25 Вересня 2015 11:04
ВСІМ ЦИМ ЗЛОДЮГАМ ПО ПОВІСТЦІ ДЕ НАШ ВОЄНКОМАТ .
Бандера Показати IP 26 Вересня 2015 02:27
Як вам нема що робити то ви ідіть в воєнкомат ами влісі нашому і самі відстріляємся це все що внас осталось вже все забрали ще трохи то продадуть нас знашим берштином і будим рабами
Бандера Показати IP 26 Вересня 2015 02:29
Як вам нема що робити то ви ідіть в воєнкомат ами влісі нашому і самі відстріляємся це все що внас осталось вже все забрали ще трохи то продадуть нас знашим берштином і будим рабами
некопач до Бандера Показати IP 26 Вересня 2015 14:59
вас у вашому вирізаному на палєти і перекопаному варварами-бурштинщиками лісі буде видно з любого беспілотника. Во клоуни, відстріляються вони. Ага візьмеш люшню і будеш шмаляти по РСЗО, САУ і танках.
СБУ Показати IP 26 Вересня 2015 09:53
У всіх цих потосовках винна влада, яка 25 років грабує народ, лишивши людей без роботи, без грошей, їздять по всьому світу наші люди заробітчанами, не можуть кінці з кінцями звести.Ось і стараються якось вижити.Треба просто легалізувати видобуток бурштину, під контролем селишних рад , а владі платити податок за бурштин, так само як платить за свої цукерки податок ПЕТЯ ВАЛЬЦМАН і все.Але владі такий варіант не підходить, вони хочуть підімяти видобуток бурштину під себе, а хто буде контролювати владу, ніхто.А Гунчик нехай іде наводить порядок на ПЕТЄНОМУ заводі, а ШМИГА нехай іде допродувати "конфіскований" спирт і не тільки спирт.Владо, не робіть людей лохами, люди це не потерплять.
Олександр Показати IP 28 Вересня 2015 14:01
Тут не тільки владе, але й прості люди мають зрозуміти, що не можна знущатися над природою, працювати потрібно легально. Вимагати від держави прийняття необхідних законів, при цьому не забувати, що кожен з нас це частинка держави, давайте і ми будемо змінюватися, а не лише вимагати чогось від держави. Давайте ми перестанемо давати хабарі і пчнем відповідально ставитися до наших природніх багатств.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus