USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Міліція зупинила спробу незаконного видобутку бурштину на Маневиччині

25 Жовтня 2015 13:45
Близько 1500 старателів сьогодні, 25 жовтня, на території Маневицького району здійснили спробу незаконного видобутку сонячного каменю. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

У результаті проведеної спецоперації за незаконну діяльність до Маневицького РВ УМВС України у Волинській області правоохоронці доставили понад вісімдесят старателів.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

За станом на 12:00 ситуація повністю контрольована силовиками.

– Місця незаконного видобутку корисних копалин надійно охороняються правоохоронцями. По всьому периметру виставлені блокпости. Від сьогодні охорону місця події забезпечуватимуть близько 1500 тисячі силовиків: правоохоронців, працівників СБУ та прокуратури, військовослужбовців Національної гвардії України, співробітників спецпідрозділів із інших областей. Окрім того, для охорони територій залучені співробітники лісової охорони, бійці добровольчих батальйонів та місцеве населення, – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

До слова, на Волині вчора завершилася третя хвиля протистояння правоохоронців та нелегальних копачів. Незважаючи на всі спроби вмовити заїжджих нелегальних бурштинокопачів, вони таки увірвалися до маневицьких лісів і приступили до своєї чорної справи. За кілька годин роботи близько п’яти тисяч зловмисників, переважно мешканців сусідньої Рівненщини, встигли переорати 7 гектарів лісу. Однак, мобілізувавши усі наявні сили, волинські правоохоронці розпочали затримувати копачів. За станом на 18:00 видобуток «сонячного каміння» було зупинено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 25 Жовтня 2015 13:51
Садити злодіїв потрібно.
:@ Показати IP 25 Жовтня 2015 14:02
Скільки можна.,.гастролери геть з волині дайте нормально проголосувати людям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus