USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Маневиччині - протистояння копачів бурштину і силовиків. ОНОВЛЕНО

28 Вересня 2015 22:00
Протистояння навколо незаконного видобутку бурштину між старателями і правоохоронцями на Волині перейшло в активну фазу. Про це у мережі Фейсбук повідомляє депутат Луцької міськради Павло Данильчук.

«Протистояння копачів бурштину та силовиків перейшло в активну фазу. Повідомляють про стрілянину, поранених та підпал міліцейського транспорту. Хтось вдало використовує людей для лобіювання своїх інтересів», – йдеться у дописі.

У лісовому масиві Маневицького району група людей у кількості близько 1000 чоловік вчиняє активні дії щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю, - повідомляють у прес-службі УМВС України у Волинській області. На місце події виїхало керівництво УМВС на чолі із начальником управління Петром Шпигою. Навколо території розставлені блокпости із числа працівників міліції. Тривають заходи, направлені на припинення незаконних дій.

Нагадаємо, сьогодні бурштинокопачі знову активізувалися на Волині. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в області – чергове загострення бурштинового питання. Звідси виганяють «чужих», аби «свої» могли копати. Минулого тижня більше сотні автомобілів з номерами сусідніх областей розташувалися у Маневицькому районіна ділянках, де є родовища бурштину.

Окрім того, листи з проханням узаконити видобуток бурштину на державному рівні вже адресують Президентові й нардепам.

Згідно з інформацією достовірних джерел інтернет-видання «Під прицілом» на Маневиччині буршинокопачі та силовики дійсно влаштували стрілянину. Поранені є з обох сторін. Старателі перейшли в наступ й підпалили автівку силовиків.

На місце сутичок прибуває значна кількість цивільних зі зброєю. Люди налаштовані агресивно та діють радикально.

Також джерело повідомляє, що в Луцьку серед громадських організацій оголошено мобілізацію та вже з вечора на Маневиччину виїхало близько 70 машин. Здебільшого, це силові блоки громадських організацій, в тому числі - колишні бійці АТО.

Речниця волинської міліції Анна Павловська повідомляє, що інформації про поранених чи затриманих внаслідок цієї стрілянини поки немає, проте з власних джерел Телеканал новин «24» інформує про двох загиблих.

Своєю чергою, начальник міліції області Петро Шпига, який перебуває на місці події, запевняє, що правоохоронці стріляли в повітря. З його слів, на місці також перебувають бійці «Самооборони», цивільного корпусу «Азова», громадського формування «Буг», міліціонери та нацгварідійці, які вгамовують аж надто активних старателів, - повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Також досі не підтвердилася інформація про підпал міліцейського транспорту.

За станом на 23:40 годину до райвідділу міліції доставили близько сотні бурштинокопачів. Міліція на блокпостах перевіряє автомобілі. На місці знаходиться 400 міліціонерів, 250 співробітників лісової охорони та 200 представників громадських організацій. В ході проведення операції використовували зброю, попереджувальні постріли у повітря. Убитих та поранених немає, - повідомляють у прес-службі УМВС України у Волинській області.

Окрім того, як повідомили наші столичні колеги з ТСН, знімальну групу каналу 1+1 у понеділок не випускали з села Лісове Маневицького району. Бурштинокопачі пропонували міліції звільнити журналістів лише в обмін на право видобувати камінь.



За станом на ранок 29 вересня активісти повідомляють про декілька спалених автівок, невогнепальні поранення. Про це розповів 24 каналу активіст ГО Автомайдану України, ветеран АТО Олексій Кушнєр.

Він наголосив, що інформація, яку почали поширювати ЗМІ про поранених та загиблих, не підтвердилася. Проте є декілька спалених автомобілів та машин з порізаними шинами.

«В декого є легкі порізи, забої. Поранення невогнепальні, лікарі тут чергують, вони одразу надавали допомогу тим, кому було потрібно», ‒ зазначив активіст.

Стрілянина, зі слів активіста, почалась через те, що хтось пустив чутку, буцімто, правоохоронці вже виїхали з лісу і «можна продовжувати незаконний видобуток бурштину».

«Тому дуже багато людей сюди приїхало (приблизно до двох тисяч копачів і майже всі не місцеві і конфлікт якраз виник між приїжджими та місцевими). Місцеві навіть почали допомагати працівникам міліції, щоб по суті вигнати тих, хто приїхав», ‒ сказав Кушнєр.



Про подальший розвиток подій ми проінформуємо згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Анатоль_ Показати IP 28 Вересня 2015 23:22
Я в глибокому шоці, брати мої! Пані Наталя Семенівно приймає заспокійливі ліки після таких новин про стрілянину!
Іван до Анатоль_ Показати IP 29 Вересня 2015 00:25
коментар було видалено
ас Показати IP 28 Вересня 2015 23:52
Та ви що не вірю
укроп Показати IP 28 Вересня 2015 23:55
Це що люди які косять від арміі, алконафти, ідіоти, ВБИВАЮТЬ нацгвардійців завдяки яким іхні хати цілі не розбомблені що вони не живуть в подвалах, тих нацгвардійців які недопускають цього і надалі. А ще більша ганьба і зневага учасникам АТО і колишнім правохоронцям а вони там є, які пішли проти своіх товаришів з якими зе недавно захищали украіну чи патрулювали з якими ділились останнім куском хліба і іли з одного котла. ГАНЬБА бурштинщикам. СЛАВА ГЕРОЯМ які гідно виконували і виконують свій обовязок!!!
Анатоль_ до укроп Показати IP 29 Вересня 2015 00:18
не будь таким категоричним, хлопче!
укроп до Анатоль_ Показати IP 29 Вересня 2015 00:40
А ти служив??
Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 00:15
То ли еще будет, ой ой ой...
укроп до Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 00:20
А тобі що це подобається???
Анонім до укроп Показати IP 29 Вересня 2015 00:52
Лично меня удивляет не то, что у вас сейчас происходит, а то, что подобных вещей так долго не было.
Дончанин Показати IP 29 Вересня 2015 00:23
Получается. что одна область пытается аннексировать кусок иной области.
лучанин до Дончанин Показати IP 29 Вересня 2015 08:28
ти ще живе сепарасте?
Дончанин до лучанин Показати IP 29 Вересня 2015 09:52
коментар було видалено
Лех Показати IP 29 Вересня 2015 00:27
влада якщо не покаже силу і не наведе порядок скоро втратить цю владу! соромно за "силові" структури. як піонерські організації котрих може розігнати ватага хуліганів!
Анонім до Лех Показати IP 29 Вересня 2015 00:55
А у цієї влади є влада? Ти в чому ще сумніваєшся після подій під ВР?
Вася до Лех Показати IP 29 Вересня 2015 06:05
Яка така влада??!
Колишній до Лех Показати IP 29 Вересня 2015 07:28
Скоріш погоджуюсь. Та показувати силу потрібно було починати раніше. Коли це все було "в зародку". Наразі, коли вже дійшло до стрілянини, - це дійсно недолугість силовиків, влади, які не побачили (чи не захотіли з певних причин бачити) проблему. Був у тих місцях раніше. Спілкувався з людьми. Є дійсно ті, хто хоче заробити на прожиття (не на життя) і вони бояться... Бояться конкурентів з автоматичною зброєю, бояться силовиків, котрі "кришують" (з їх слів). От чомусь, на жаль, не віриться в справедливу легалізацію видобутку. Дуже хочу помилятись, та думаю, що от ці дядьки, які заробляють на прожиття сімей залишаться ні з чим. У кращому випадку дадуть місце в новоствореному підприємстві за мінімалку.
Оксанка до Колишній Показати IP 29 Вересня 2015 08:44
Саш, а що ж зараз робити? Якщо чесно... страшно від усього цього.
волиняка до Лех Показати IP 29 Вересня 2015 08:08
Так бурштиношукачі кажуть, що якщо міліція почне їх ганяти, то вони зроблять другий Донбас і у відповідь почнуть стріляти, а зброї на руках тьма і враховуючи, що у цьому замішаний і кріміналітет, то... наслідки можуть бути ого-го! До халявного і на що немає дії закону завжди цікавість була, а ще в цю скруту і беззаконня в Україні то взагалі... Жах! От вона влада, що не може ні з чим справитись, як страуси і самі ж кришують... А ви про Україну??? Повний дерібан йде!!!:(
Міша до волиняка Показати IP 29 Вересня 2015 10:53
ну другий Донбас у них не вийде, тому що Донбас підтримує Росія, а цих хто буде спонсорувати?
Волиняка до Лех Показати IP 29 Вересня 2015 17:57
Лех люди краще на ведуть порядок собі ніж влада .Влада наша вже давно продана і ось щойно починаються докази що хулігани це влада а народ розумний вижити якимось чином хоче!
Едуард Показати IP 29 Вересня 2015 00:45
Силовикі самі спровукували побоїще, всі знали що в понеділок будудь їхати люди копати, мало поставили охрани плюс почали зачищати ліс коли стемніло і нічого не видно, На той час копачів нілічувало більше трьох тисяч. Помилка міліції в тому що вона окружила копачів і спровукувала на агресію, для їх потрібно було зробити коридор, вони самі покинулиб каландайку адже перед зачисткою вишло добровільно блисько тисячи людей із каландайкі.
не пацик Показати IP 29 Вересня 2015 01:16
примінити силу зараз погано- непримінити ще гірше :- треба шукати корінь проблем з самого початку і причому був в ато чи випадково небув : В Ато також різні люди були самі знаете : А кому зараз під силу організувати таку кількість людей ? чи всі вони з волині ? які в них вимоги ? чого вони хочуть і хто за ними стоіть- це треба було знати раніше і час був і ті кого за таку роботу можна спитати .
Старатель Показати IP 29 Вересня 2015 02:33
Ми вас мусарських ****** там випалимо відійдіть по-хорошому
укроп до Старатель Показати IP 29 Вересня 2015 10:02
Ати не думаєш що є ще люди які і за нац-гвардією підуть!!!
бандеровець Показати IP 29 Вересня 2015 07:27
В нас бандити рішають більше ніж силові структури!! Це не країна а зборище неляканих ідіо..ів! Там потрібно наводити порядок причому силовими методами! А ця байка,що немає роботи та за що житти нехай дітям на ніч розказують!
Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 07:50
Приїхали з Луцька ганяти поліщуків? А дайте людям землю біля Луцька по гектару на людину і квартиру на сім'ю. На поліссі паї є менше гектара, ліс "державний",а в інших регіонах чорнозему по десять гектарів дали, на Буковині й ліс селянам давали.
Олександр до Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 09:20
Ага, як завжди "дайте". Стандартна схема: поїду за кордон, зароблю нормально - половину проп'ю, бо ж задовбався працювати там, можна і побухати. А в Україні роботи нема, бо вчитися свого часу не хотів, а тепер той відчипний диплом не потрібен нікому. Тепер або на пана за кордоном працювати (поки здоров'я вистачає) або халявний бурштин мити. А якщо ні так ні так - то всі забов'язані ДАТИ, квартиру, землю, машину, посаду, гроші, це вже кому що.
1212 до Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 09:26
а більше тобі нічого не дати???? попривикали із часів СССР - дай та дай!!! в Луцьку вже всім подавали то ще і тобі дадуть і квартиру і землю!!!!!!
оля до Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 18:44
На Чорнобильську зону їдьте копати - там і замлі багато, і бурштин є і квартиру дадуть. ПРАЦЮВАТИ не пробували, не спекуляцією займатися і в надрах (вони доречі державі належать) копатися?
otto до Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 20:51
це брехня
ДО ЛЕХА Показати IP 29 Вересня 2015 08:12
ДО ЦІЄЇ СИТУАЦІЇ ДОВЕЛИ ШПИГА ,ТА ІНШІ КРИШУВАЛЬНИКИ .
маузер Показати IP 29 Вересня 2015 08:26
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 29 Вересня 2015 08:41
Та дайте вже хлопцям дозбирати на ті "гелики" Вони вже й вгамуються. Їдьте за любешів там такаж ситуація тут вам замилюють очі а там каса іде.
Дядько Показати IP 29 Вересня 2015 08:49
Люди ви в черговий раз доводите різницю між словами "революція" та "еволюція". Скільки патріотів поклали свої життя за наше краще майбутнє. Якісь виродки тільки із за того, що їх зібралось близько 1000 чоловік вважають що це вже демократія і як вони вирішили так і буде. Сьогодні будуть безкарно вибирати природні надра, що є власністю держави, а завтра їм і цього стане мало і вони підуть по підприємствах, магазинах, ...... Нам потрібно рости до Європи бо схожі на дикунів. Анархією попахує. А ще зброю хочуть легалізувати. ЗАДУМАЙТЕСЬ.
Підтримую до Дядько Показати IP 29 Вересня 2015 10:38
проблема в тому, що кожного кого зачепить міліціонер зразу хероєм рахують.Якщо і далі силові структури бутуть повотитись як "люди миру" то завтра бутуть грабувати їхнії рідних і юлизьких іа після завта них самих.Анархія розвалює всі країни Україна не виключення.А на рахунок врегулювання,що врегульовувати.щоб законо отримати право добувати бурштин.Окрім того чому не їдуть добувати на Волинь.!!??На рівненщині місцеві ганяють всіх і все а в Олеську кримінал тримає родовища.нехай добувають але оише місцеві це їх земля.А не Варяг з сусідніх областей.
Гузь Показати IP 29 Вересня 2015 10:16
А с*ка Паша про "стрілянину, поранених та підпал міліцейського транспорту" бреше, так це тут Путіним та Кіселем попахує..... Війну розв’язати такі як Паша!
не пацик до Гузь Показати IP 29 Вересня 2015 11:41
а може він бреше вже давно а тепер тільки спалився ? треба його на поліграф провірити на яку службу працюе
факт Показати IP 29 Вересня 2015 11:21
Щось не те твориться на нашій Україні ...
Старатель@ Показати IP 29 Вересня 2015 11:21
коментар було видалено
правда Показати IP 29 Вересня 2015 11:44
коментар було видалено
маша Показати IP 29 Вересня 2015 11:52
Підігнати автобуси і на Донбас тих героїв засранців .Роботи хм нема ,бо робити нічого не хочуть краще красти це швидше і простише .За сто гр. в день він працювати не буде бо то мало ,воно ніде не було нічого не бачило в світі Є ще гірше живуть як ми ,а цим алкашам дай все на халяву .Чомусь інші люди мають працювати і платити податки ,щоб ледарам на халяву соц. виплати платили а вони по барах будуть лазити показувати які вони модні.В тюрягу всіх до одного хай валянки шиють ххоч раз в житті чесно копійчину зароблять.
правда Показати IP 29 Вересня 2015 18:35
Мій коментар видалили, тож переформатую. Коли вже почуємо про руку Путіна? Ну це ж навірняка він нам оп'ять жити не дає по-єуропейські.
не пацик до правда Показати IP 29 Вересня 2015 19:59
твого любимого путіна приймав вчора в овальному кабінеті Обама -в тому самому де Клінтон приймав моніку левінськи :- видно йому несподобалось
Правда Показати IP 29 Вересня 2015 22:57
Дай людям нармальные зарплаты,зделай это все законно что бы и в казну и людям было и было бы все тип_топ,а то люди бедуют они жируют и думают что так должно быть,загнали людей в безвыходное положение выживай как можеш, а люди это быдло все стерпят,а нет люди это сила с которой надо считаться ,а иначе вынисут на вилах!
НеБЮТмен Показати IP 30 Вересня 2015 20:23
Всьому причина - абсолютна неповага та недотримання ЗАКОНІВ! І приулад подає у цьому ВЛАДА. Приміром президент надав громадянство заступниці Саакашвілі, чи іншим імпортним чиновникам грубо порушивши ЗАКОН. То що йому можна порушувати ЗАКОН а прости м людям -ні? Ось із цього все в нашій державі і починається .....
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2015 17:38
правильно Линдюк викурив людей,щоб його бригада спокійно копала,сволота лиса
Віталій Показати IP 18 Жовтня 2015 14:20
Ця ситуація вигідна владі. Бо якби не була вигідна, то вже давно б лешалізували видобуток бурштину. Причому так, щоб було вигідно людям, а не своїм карманам. Проблема в тому що людей вона рахує за бидло. А люди теж поводятб себе аналогічно. Бо привикли красти, це вже в крові. І всі знають що видобуток бурштину незаконний. Виходить що ні влада, ні люди, немають ніякої поваги до закону. Такий в нас менталітет.
Вася Показати IP 21 Жовтня 2015 09:13
Ніхто і ніколи не легалізуватиме бурштин. Так всім вигодно як е.особенно властям. Бо вони з цього мають долю .а як легалезують взяток поменшае
НЕВАЖНО Показати IP 23 Жовтня 2015 22:11
Б*Я ПУТІН ГУЙЛО , А ПОРОШЕНКО Г*МНО ДО РЕЧІ ЗНАЙТЕ ВСІ Я НАСВОЇ ОЧІ ПЕРЕКОНАВСЯ , ЩО ТІ ХТО ОХОРОНЯЄ БУРШТИН КОПАЛИ ЇХАВШИ ДИЗЕЛЕМ ОДИН СИДИТЬ В ВІЙСЬКОВІЙ ФОРМІ БІЛЯ ЙОГО ЛЕЖИТЬ ЛОПАТА , А ІНШИЙ ЗАСКОЧИВ В ЯМУ З ІНШОЇ ЯМИ ПІСОК ВИСИПАЄТЬСЯ МАФІЯ ЧИ НЕПРАВДА. А САМО НАЙЦІКАВІШЕ ТЕ ЩО ВОНИ НАКОПАЛИ НА 2 МІЛІЙОНИ ДОЛАРІВ П*ДАРАСИ Б*Я ВИБОРИ БУДУТЬ АФІГЕНІ СЛАВА УКРНАЇНІ ! СЛАВА НАЦІЇ ! УКРАЇНА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus