USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський бурштин приїхали копати вчителі й прихожани з Рівненщини

29 Вересня 2015 11:43
Заради копання волинського бурштину у Володимирецькому районі Рівненської області закрили школи, частина працівників Рівненської АЕС взяли відгули, а рівненський священик привозив прихожан копати бурштин на Маневиччині.

Про це стало відомо під час прес-конференції начальника обласного управління МВС Петра Шпиги сьогодні, 29 вересня.

Нагадаємо, в Маневицькому районі відновилося копання бурштину. Правоохоронці мусили навіть застосувати зброю: вони були змушені стріляти в повітря. За станом на вчора, кількість бурштинокопачів сягнула двох тисяч. З-поміж них є й працівники Рівненської АЕС, які побрали відгули.

«Є інформація, що дуже багато людей написали на відгули. Ми цю інформацію перевіряємо і доводитимемо через Київ? щоб вжили відповідних заходів», прокоментував головний міліціонер області наявність з-поміж бурштинокопачів атомників.

Зі слів Петра Шпиги, у Володимирецькому районі Рівненської області навіть позакривали школи, аби педагоги могли приїхати копати бурштин. На місці правоохоронці затримали священика, який приїхав забирати своїх прихожан-бурштинокопачів.

Оскільки на місці було близько 2 тисяч порушників, до 20 години правоохоронці нічого не робили, оскільки їм не вистачало сил. Нині ж підтягнулися колеги з інших регіонів, всього на Маневиччині в місці конфлікту працюють 525 міліціонерів, 100 працівників лісової охорони, 60 нацгвардійців, 20 працівників ДСНС, працівники СБУ, 250 представників патріотично налаштованих організацій.

Петро Шпига також спростував твердження про поранених людей, які ширяться в мережах. Нині на місці є три пошкоджені автівки, але до правоохоронців з цього приводу ніхто не звертався, тож як вони туди потрапили – невідомо.

На місці затримали 3 транспортні засоби, в одному з них порушники намагався втекти з місця події. Це – автомобіль БМВ, який ніде не був зареєстрований. В автомобілі вилучений бурштин, 0,5 грама коноплі, амфетамін.

«Це говорить про те, що люди, йдучи туди, вживають алкоголь і наркотики. Вони збуджені, неадекватно поводяться, чинять опір працівникам міліції. Це послужило тим, що ми були змушені використати зброю і здійснили попереджувальні постріли вгору, щоб не допустити будь-яких тілесних ушкоджень і сутичок з правоохоронними органами. Паралельно проводяться заходи щодо встановлення організаторів. Ми чітко знаємо, хто причетний і володіємо інформацією, що представники криміналітету Рівненської області хочуть спровокувати ситуацію, аби правоохоронці застосували гранати в бік людей. Я офіційно покладаю на них відповідальність, щоб люди знали, хто може бути причетний», - повідомив головний міліціонер області.

На місці видобутку вчора затримали 100 осіб, і їх направили в райвідділ для проведення слідчих дій. Також вилучили більше 4 кілограмів бурштину, 400 лопат, бури, 5 тисяч гривень та 2 незрозумілих предмети. Нині правоохоронці встановлюють, чи вони є вибуховими пристроями, але згідно з попередніми даними це – запали невідомого походження.

Наразі в райвідділі перебуває 193 особи, проти яких ведуться слідчо-оперативні дії. Зі слів Петра Шпиги, мінімум 80 особам оголосять підозру.

«Ситуація контрольована правоохоронними органами. Там стоять 3 блокпости в з подвійною лінією охорони. Наразі незаконного видобуток бурштину не здійснюється», - переконує начальник обласного УМВС.

Зі слів Петра Шпиги, після звернення до Міністра МВС, на Волині планують звернутися і до Кабміну з проханням посилити відповідальність за копання бурштину. Бо нинішнє покарання не вирішує проблеми.

Разом з тим, ситуацію, яка розгоряється на Маневиччині в УМВС називають викликом криміналітету правоохоронним органам і свідомою провокацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Такі да! Показати IP 29 Вересня 2015 11:49
gjcflsnm fckfyf
Ігор Показати IP 29 Вересня 2015 12:18
Люди стають ніщими - почекайте зимою знову шапки почнуть зривати і бомбити ларьки
Анатоль_ Показати IP 29 Вересня 2015 12:30
Я в шоці від цього! Що влада не в змозі навести лад? Пані Наталя Семенівно навіть сміється
антон Показати IP 29 Вересня 2015 13:40
зброю не застосовували а використовували редактор почитай закони аби ии застосували там би була куча трупів
007 Показати IP 29 Вересня 2015 15:57
залучайте армію, візміть їх в оточення та заарештовуйте. Люди мають зрозуміти, що красти в народу не вийде. Особливо буйних - на зону.
коля Показати IP 29 Вересня 2015 17:46
нема виправдання дикій полішві, пардон інтелігенції
Проінформований Показати IP 29 Вересня 2015 17:48
007 їх заарештують то кого?
Невідомий Показати IP 29 Вересня 2015 18:45
Шпизі вірити..Він брехун ще той, спочатку ніби кришує а потім я нічого не зною
сєрий Показати IP 29 Вересня 2015 19:44
Людям треба жити !!!!
копірка Показати IP 29 Вересня 2015 21:07
ситуація геть як з Кримом. Зараз Чухаються, в разі прибуття старателів ще більше, розведуть руками і будуть апелювати причиною що ниТочок забракло.
Віталік Показати IP 29 Вересня 2015 23:12
а де гроші заробляти, коли діти голодні вдома сидять ?
Арчі до Віталік Показати IP 30 Вересня 2015 12:33
Ти шо циган чи брехун. Хто дбає той має
Лісник Показати IP 3 Жовтня 2015 14:02
віталік вали в армію!там попрацюєш заробиш!грошей йому не хватає,а як ліс портити то це добре!
Василий Показати IP 21 Березня 2016 16:02
Нац.гвардия копает, правый сектор копает, все копают, попробуй теперь порядок навести...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus