USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

112 тис. штрафу: власниця луцької кав’ярні програла суд щодо неоформленої працівниці

19 Листопада 2018 19:20
Підприємець Марія Шевчик, яка не оформила працівницю, а після звільнення привселюдно зганьбила і відмовилась віддавати їй документи, через суд спробувала добитися відміни штрафу, мотивуючи це тим, що дівчина, нібито, в неї взагалі не працювала. Проте суд поставив крапку в цьому питанні та відмовив їй в апеляції — горе-підприємець все ж заплатить майже 112 тисяч гривень штрафу.

Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському апеляційному суді 19 листопада.

Колишній працівниці кав’ярні «Sheff Coffee», що знаходиться на четвертому поверсі РЦ «Промінь» Ірині Демидюк для того, аби повернути свою трудову та медичну книжку довелося писати заяву до поліції та Управління Держпраці у Волинській області.

Наприкінці березня у тому ж «Sheff Coffee» розгорівся скандал. Ірина заздалегідь повідомила свою роботодавицю Шевчик Марію про те, що вона вирішила змінити місце роботи і сказала, щоб їй шукали заміну, адже заклад мав працювати до 2 години ночі, а Марія більше місяця не хотіла офіційно влаштовувати дівчину, щоб не сплачувати за неї податки.

Однак, реакція бізнесвумен була своєрідною: вона привселюдно зганьбила та обматюкала дівчину, не віддала відпрацьованої заробітної платні та оригінали документів.
Тож, Ірина разом із журналістами звернулась до поліції, аби ті допомогли розібратись у ситуації та повернути їй документи. За фактом привласнення Марією Шевчик чужих документів, поліція розпочала розслідування справи. Також про цей прикрий випадок було повідомлено Управління Держпраці у Волинській області та ДФС.

Там на заяву Ірини відреагували досить швидко та провели інспекцію у зазначеному закладі, де виявили низку порушень з юоку підприємиці та оштрафували Марію Шевчик майже на 112 тисяч гривень за неоформленого працівника.

З таким рішенням підприємець не погодилась і звернулась до суду. Проте служителі Феміди, з’ясувавши всі обставини справи та дослідивши докази, стали на бік працівниці, яку обманули. Після цього власниця кав’ярні подала апеляцію, яку й розглянули в ході судового засідання 19 листопада.

Адвокат підприємиці Наталія Андріяш наполягала, що бариста Ірина Демидюк не писала заяви про прийняття на роботу та, ймовірно, взагалі не приступала до виконання обов’язків.
У відповідь дівчина зазначила, що роботодавець «годувала обіцянками» та запевняла, що оформить її офіційно «з дня на день». Проте, щоразу знаходила відмовки і так і не зробила обіцяного.

Разом з тим, знайшлися свідки, які підтвердили, що Ірина Демидюк дійсно працювала в кав’ярні, яку вони час від часу відвідували.
Зрештою, зважаючи на всі надані свідками докази, суд залишив рішення попередньої інстанції без змін — підприємиця Шевчик буде змушена заплатити майже 112 тисяч штрафу, як цього і вимагає закон. Попри це, оригіналу трудової книжки екс-працівниці бізнес-вумен так і не повернула та перед дівчиною, яку привселюдно ображала перед свідками, не вибачилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ВВК Показати IP 19 Листопада 2018 19:41
Молодець мала, не опустила руки. Довела діло до логічного завершення!!!
Ага-ага до ВВК Показати IP 20 Листопада 2018 00:04
цікаво,хто тепер цю молодицю в Луцьку візьме на роботу, от справді цікаво.
21 до Ага-ага Показати IP 20 Листопада 2018 09:07
Не будь ідіо№кою, кому треба та ФОП для початку. Необхідно дотримуватись елементарних правил і мати повагу - і нічого подібного не трапилось.
А до 21 Показати IP 20 Листопада 2018 14:18
кому треба?багато бажаючих ?
Ленін Показати IP 19 Листопада 2018 19:54
Просто Шевчик пошкодувала гроші на підкуп Держпраці,а вирішила потратитись на адвоката. Держпраця волинська за мзду (бабло або організація бані) може зробити з чорного біле,а з білого чорне. І ніякий суд не допоможе.Я знаю!!!!
Лучанан до Ленін Показати IP 19 Листопада 2018 22:16
Вони не ризикнули "зам'яти", бо за це взялися журналісти + поліція ...
123 до Лучанан Показати IP 20 Листопада 2018 07:33
особливо журналісти...
Студент Показати IP 19 Листопада 2018 22:22
ну так а де ж фото ГОРЕ-підприємиці ???
Пересічний громадяни Показати IP 21 Листопада 2018 12:41
Буду знати у яку кав'ярню заходити не буду з принципу. Цікаво які ще кав'ярні чи інші заклади знаходяться у власності цієї бізнесвумен, щоб туди тоже не ходити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus