USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Roshen спростувала слова Порошенка про відсутність його бізнесу в Росії

4 Жовтня 2018 12:33
У відкритому листі корпорація Roshen повідомила, що випускала цукерки на російській фабриці в Липецьку аж до квітня 2017 року. В той час, як декілька днів тому президент Петро Порошенко заявив, що ніякого бізнесу в Росії з початку російської агресії у нього немає.

Ще в 2014 році, після обрання президентом, Петро Порошенко заявив, що розпочинає нову традицію в українському політикумі. Мовляв, якщо бізнесмен приходить до влади, то він зобов’язаний продати свої бізнесові активи, щоб уникнути конфлікту інтересів та можливого використання свого статусу для власного збагачення.

Проте за 4 роки війни з Росією своєї обіцянки Президент України так і не виконав: спочатку заявив, що не може знайти покупця на бізнес, а потім стверджував, що передав управління компанією в «сліпий траст». Щоправда, переконливих документальних доказів цьому так і не надав.

Цукерки Roshen з липецької фабрики продають в Криму

Чи не найбільшу увагу світової спільноти серед інших активів Порошенка отримала фабрика Roshen, розташована в російському Липецьку. Адже в той час, як українські бізнесмени втратили свої фірми та підприємства в анексованому Криму та в Росії (приміром, як Ігор Коломойський, активи якого «націоналізували», а простіше кажучи – «віджали»), бізнес Порошенка в Липецьку не зачепили. Незважаючи на те, що російські війська котрий рік підряд вбивали українців на сході, Порошенко справно платив податки в казну країни-агресора. Приміром, лише в квітні 2016 року компанія сплатила 8 мільйонів доларів.


Вочевидь, заробітки були непоганими, якщо Roshen дозволяє собі проводити корпоративні вечірки зі світовими зірками, які обходяться в 8-9 мільйонів гривень за вечір.

І лише в 2017 році, на третій рік війни, менеджмент компанії заявляє про зупинку фабрики. Невідомо, скільки ще часу вона працювала б, якби не блокування рахунків підприємства російським судом.

У ЗМІ з’являються фотографії «законсервованої» фабрики, менеджмент компанії бідкається про збитки в сотні мільйонів російських рублів; складається враження, ніби Порошенко і дійсно вирішив перестати фінансувати бюджет країни-агресора.

Проте наприкінці вересня 2018 року на полицях магазинів в Криму знову з’являються цукерки марки Roshen, виготовлені на все тій же липецькій фабриці, яка, за легендою, вже більше року не працює.
Але документи свідчать про інше. За 2017 рік, коли фабрика зупинила роботу, виручка від реалізації продукції становила 248,6 млн руб. Ці дані оприлюднені в Звіті про фінансові результати, який входить до фінансової звітності підприємства.


Брехню Порошенка спростували в Roshen

Реагуючи на появу рошенівських цукерок на кримських прилавках, у компанії заявили, що, мовляв, ці цукерки – давно прострочені та не придатні до вживання, адже фабрика перестала випускати продукцію з першого кварталу 2017 року. Цим самим корпорація сильно «підставила» власника бізнесу Петра Порошенка, який весь час заявляв, що з початком війни бізнесу в Росії він не має. Адже, як слідує з заяви, з 2014 по 2017 рік, коли в країні тривала розв’язана Росією війна, нічого не заважало Порошенку отримувати прибутки в Росії.

«Петро Олексійович, тут ваша липецька ROSHEN спростувала, що Ви після початку війни з Росією не займаєтеся там бізнесом.

Може Ви забули своїй кондитерській фабриці про це повідомити, але сьогодні вона заявила, що випускала і поставляла в окупований Крим свою продукцію навіть у 2017 році, тобто через три роки після початку війни і захоплення Криму.

Ви попросіть їх там поменше розмовляти, а то вони вже на дві угоди зі слідством наговорили, держзраду, несплату податків та конфіскацію сліпого трасту», – іронічно зазначив екс-заступник голови АП Андрій Портнов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 4 Жовтня 2018 13:31
ой, пи"дун ........
Степан (Крымчанин) до скептик Показати IP 4 Жовтня 2018 14:25
Самі обрали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus