USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Біля поліції не можна торгувати, а біля замку можна?» – Пустовіт про «шанхай» біля ГУНП Волині

11 Лютого 2020 14:53
У Луцьку працівники поліції стоять осторонь подій, що відбуваються навколо скандального Центрального ринку, не намагаючись вгамувати торговців, які перешкоджають департаменту муніципальної варти міста виконувати законне рішення міської влади. Натомість, коли 15 жовтня 2019 року біля приміщення ГУ Національної поліції у Волинській області, що знаходиться у центрі міста, ні з того, ні з сього виріс справжній «шанхай» із манекенами та халатами на продаж, його на прохання поліцейських наступного ж дня демонтували.

Про це під час засідання оперативної наради сьогодні, 11 лютого, повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, у зв’язку з тим, що 15 жовтня 2019 року на вулиці Словацького невідомі торговці облаштували стихійний ринок, Луцька міська одразу ж провела позачергове засідання виконавчого комітету. Після схвального рішення виконкому, луцькі муніципали негайно приступили до демонтажу так званого «шанхаю» біля приміщення головного управління поліції.

«Тобто поліція має право на комфорт, а лучани хіба не мають права на гарне й зручне Старе місто? Муніципальну варту обвинувачують у неприпустимих діях. Яких? Що ми не можемо демонтувати паркан, який не має власника? А поліція спокійно стоїть і на все це перешкоджання споглядає? Для працівників поліції не може бути подвійних стандартів. Коли біля приміщення поліції зупинився торговий табір, міська рада почула поліцію – ми одразу ж провели позачерговий виконком, і у той же день це питання вирішили. То, виходить, що біля поліції не можна торгувати, а біля Луцького замку можна? Я вірю в нову поліцію і сподіваюсь на її підтримку», - наголосив посадовець.

Разом із тим він обурився, чому поліція не звертає уваги, що під час спроби демонтажу Центрального ринку багато молодих людей у балаклавах і спортивних костюмах називалися підприємцями, а насправді ніколи до ринку не мали відношення.

«Шкода, що, на думку поліції, це - не «тітушки», а працівники ринку», - звернувся до правоохоронців Григорій Пустовіт.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцькій міській раді закликали лучан тимчасово утриматися від відвідин території Центрального ринку через нестабільну ситуацію, що несе великий ризик для здоров’я та життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 11 Лютого 2020 15:20
Вам би біля під'їзду на лавочці ціни не було б.З бабцями такі історії обговорювати!!!
Нуіну Показати IP 11 Лютого 2020 15:30
В Італії мафія, в Японії якузда, в Луцьку бариги.
Адвокат до Нуіну Показати IP 11 Лютого 2020 16:37
Цікаво,а хіба не міськрада дає дозволи на різні ярмарки та шанхаї....та ще й гроші беруть немалі...
Укрпошта Показати IP 11 Лютого 2020 15:52
Як це нема власника то чого ж ви за той паркан з горгутом судитесь?
Металобаза Показати IP 11 Лютого 2020 15:58
зупиніть цю людину бо скоро ми дізнаємося що "базарники" з "гадюшника" вбили Кенеді... досить. Потрібно перейти до конструктивну. 1. План території 2. Можливість або неможливість участі підприємців в проекті реконструкції 3. Альтернативну ділянка в межах міста або створення транспортних умов на новому ринку 4. Офіційні вибачення та компенсація постраждалим.
Ярослав Показати IP 11 Лютого 2020 16:55
Я теж вважаю що ринок потрібно перенести,але не такими грубим методами.ви зробить умови людям.а не берете по 15.000 баксів за точку на новому базарі.а на рахунок муніципалів то їх на мою думку ненавидить 95 процентів міста.
Ярослав Показати IP 11 Лютого 2020 17:09
Я недавно бачив як вони як виганяти стареньку бабусю яка на стоянці центрального ринку продавала картоплю.то вони її залякати і чекали поки вона не піде.а буквально через годину їхав біля міськради проти руху їхав джип на аварійці ішов рядом муніципали і так низько опустив голову щоб цього не бачити.напевно боявся по грошах получити.я думаю що якби міська рада зустрілась із поліцією і підприємцями а не пхали цих муніципалів, то конфлікт вичерпався за пару днів.
!!! до Ярослав Показати IP 11 Лютого 2020 18:12
То чому не зупинились і не зробили їм зауваження? Навіть хоча б щодо бабці! Всі все чули десь і бачили. Хтось заставляє купувати "точку" на Новому ринку?
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 17:21
Може вже досить в усьому прикриватися лучанами? Хіба лучани просили вас перенести той ринок, зробити транспортний колапс теж, гаражі свої позносити, сквери багатоповерхівками позабудовувати та магазинами депутатів? Вас підтримує в цих питаннях лише купка наближених до вас людей, які, якщо розібратися, до Луцька й відношення майже ніякого не мають. Було б цікаво подивитися на списки людей які за перенесення ринку в розрізі скільки років тому вони переїхали до Луцька або взагалі виїхали за межі міста. Ну не може лучанин проголосувати за перенесення ринку, а от за наведення порядку на ньому так. І не від відвідин ринку треба утриматися, а від відвідин міськради, бо небезпека там нічим не менша в вигляді інфаркта чи інсульта, а толку, як правило, 0. Та й взагалі хотілося б почути відносно цієї ситуації думку всіма обраного міського голови!
Укрпошта до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 17:32
100% мені взагалі цікава позиція і по туристах бо кормлять нас байками а ви наприклад корінних львів'ян спитаєте або ужгородців як їм бути "туристичною мекою"....
Луцьк до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 18:01
Ліквідувати з території «Старого ринку» торгові контейнери, що станом на 04.02.2020 встановлені всупереч закону. БЛАГОУСТРІЙ МІСТА ТА БУДІВНИЦТВО У зв’язку з обставинами, що тривають з 03.02.2020 за участю осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність на території «Старого ринку» та зважаючи на їх заяви, з приводу того, що значна частині жителів міста Луцька підтримує їхню позицію залишити ринок в існуючих межах, а також з метою відображення об’єктивної думки жителів міста з числа тих, хто не є активним учасником зазначеного конфлікту, вважаю за необхідне зареєструвати е-петицію щодо «Ліквідування з території «Старого ринку» торгових контейнерів, що станом на 04.02.2020 встановлені всупереч закону.». Ліквідація вказаних об’єктів пришвидшить належне облаштування зазначеної ділянки міста та приведення її до належного стану відповідно до санітарних норм, а також нестиме позитивний результат для покращення благоустрою міста в цілому. Автор: Левчук Алла Олександрівна Дата початку збору підписів: 6 лютого 2020 р. Оприлюднення відповіді не пізніше: 23 лютого 2020 р. Станом на 11 лютого петицію підписали 700 осіб з 300 необхідних.
!!! до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2020 18:16
А ще щоб платили податки, в т.ч. за оформленних працівників. Цікаво яка Ваша позиція, коли Ви платите податки (надіюсь на це), а той хто торгує на ринку на постійній точці ні (мається на увазі найманий працівник). Що з цим робити? Горгут заважав, в тому числі привести свої точки у відповідність, територію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus