USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Демонтаж ринку закінчать: Григорій Пустовіт звернувся до лучан та правоохоронців. Відео

6 Лютого 2020 20:55
Секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт у відеозверненні заявив, що перенесення ринку підтримує абсолютна більшість лучан, тому демонтаж незаконно встановлених торгових кіосків продовжать.

Також закликав правоохоронців відреагувати на погрози базарників про фізичну розправу і підпали автомобілів, а також заклики використовувати коктейлі Молотова, цвяхи, викрутки та інші предмети для силового протистояння.
Відеозвернення опублікували на офіційній сторінці Луцької міської ради. Його текст подаємо нижче:

«Питання перенесення Старого рику назріло давно і його підтримує абсолютна більшість луцької громади, які хочуть бачити площу перед Замком Любарта гарною, доглянутою, туристично привабливою територією.

Рішення про перенесення частини ринку прийняте депутатами міської ради, відповідно до якого 4 лютого були розпочаті демонтажні роботи контейнерів, договори з власниками яких розірвані, та контейнерів, які давно стоять без будь-яких дозвільних документів.

Ці роботи завершити не вдалося у зв'язку з свавіллям базарників та невідомих осіб, які трощили техніку, наносили тілесні ушкодження працівникам муніципальної варти та іншим особам. У внутрішній переписці у групі Вайбер, яку надав один із підприємців, були заклики до вчинення незаконних дій, зокрема, використання викруток, цвяхів, сльозогінного газу, бензину та коктейлів Молотова.

Учора підприємці протизаконно заблокували рух транспорту вулицею Богдана Хмельницького, роботу виконавчого комітету та виконавчих органів міської ради.

6 лютого була створена петиція щодо ліквідації зі Старого ринку торгових контейнерів, встановлених всупереч закону, яка в рекордний строк набрала необхідну кількість голосів.

Тож кілька сотень базарників, які незаконно знаходяться на земельній ділянці, не будуть шантажувати лучан та створювати перешкоди в розвитку нашого міста.

Звертаюсь до більш як двохсоттисячної громади за підтримкою у нашому прагненні перенести Старий ринок та здійснити належний благоустрій цієї території.

Звертаюсь до Управління Служби безпеки України у Волинській області відреагувати на відкриті погрози підприємців спалити автомобілі першому заступнику міського голови Григорію Недопаду та членам виконавчого комітету, заклики брати легкозаймисті речовини, викрутки, сльозогінний газ для чергування на ринку та притягнути до відповідальності винуватих.

Окрім цього, звертаюсь до органів поліції не покривати незаконні дії працівників ринку, частина з яких не зареєстровані як фізичні особи-підприємці і самовільно знаходяться на земельній ділянці комунальної власності, та дати можливість завершити демонтаж.

Не дивлячись на шантаж та погрози зі сторони базарників, демонтажні роботи на Старому ринку будуть продовжені».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Пп Показати IP 6 Лютого 2020 21:22
Молодець!!!!!!
Андрій до Пп Показати IP 7 Лютого 2020 10:20
звісно молодець Гебельс відпочиває....
Берія до Андрій Показати IP 8 Лютого 2020 11:18
Не перенесення а ліквідація разом з людьми
Орест Показати IP 6 Лютого 2020 21:30
Правильна позиція! Нарешті з‘явилася влада, яка не дає задню і не боїться відповідальності за потрібні для міста рішення.
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 21:48
Гоніть їх тих щурів. Пророзводили там безлад зі своєю гуманітаркою, яка ваняє.
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 21:49
Давно пора перенести цей гадюшник, мешкаю біля самого ринку, але від нього тільки негативні враження...
Юлія Показати IP 6 Лютого 2020 21:52
Пане Григорію, чому ви вчора не були такі сміливі і не сказали це людям в очі?!!А зараз придумуєте таку брехню!!!!Бридко вже вас слухати!!!
Норм !!! Показати IP 6 Лютого 2020 22:00
Розігнати жорстко і не панькатись. Не отримають вони підтримки від Лучан. Як перед св'ятами попіднімати ціни на продукти в три дороги то вони про Лучан де думають. Будуть чинити опір, дати тягла одному-другому і самі порозбігаються. Геть смітник зі старого маста !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НАРЕШТІ !!! Показати IP 6 Лютого 2020 22:14
Таки є в місті влада. Вже не вірила, що цих торгашів хтось зможе вигнати. Повністю підтримую.
Наталія Показати IP 6 Лютого 2020 22:21
Геть смітник? А людей куди? На заробітки в Польщу???
lutsk до Наталія Показати IP 7 Лютого 2020 17:06
Новий ринок розмістить всіх,було б бажання працювати
Речниця до Наталія Показати IP 8 Лютого 2020 11:20
Людей на Колиму
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 22:32
Що має на увазі пан Пустовіт під словами "абсолютна більшість лучан"? Абсолютній більшості байдуже. От тільки коли ринок, не дай боже знесуть, абсолютна більшість буде чухатись та бідкатись що промовчали та були бездіяльними. В петиції ми бачимо кількість людей які за "демонтаж" та перенесення ринку. Це і є абсолютна більшість, вас де математики вчили? А слабо дійсно в людей спитати хто за, а хто проти, не в базарників, а в мешканців міста?
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 22:34
Гриша почитай думки лучан в фейсбуці,а ще тисячі які купують на Сарому Ринку мають сказати своє слово.Наче ніхто не знає хто ці 300 чоловік петицію підтримали.Люди не вірять вашим словам!!!!!Якщо ви розгромите ринок,то повірте репутація ваша впаде десь до нуля і не за ринку,а за брехні і методів!!!!
Лучани до Лучанин Показати IP 6 Лютого 2020 23:20
Громити якраз методи базарників! І судячи по переписці не тільки громити, але й ще спалювати і наносити тілесні ушкодження! Прикідаєтесь янголами, які сплачують податки та не порушують закон! Не смішіть людей! Виконайте ЗАКОННЕ рішення МР і не ганьбіться, бо заробите кримінальні статті!!!
Анонім до Лучани Показати IP 7 Лютого 2020 12:40
Я тобі отакі "докази" в айбері на розмитому фото намалюю 100 штук і ти повіриш мені?Якщо ви тролі,копійки відробляєте,то це нормально для вас таке писати,а якщо ви реальні люди,то не розвинені,в любому випадку розумна,нормальна людина бачить що відбувається,але ці "новини" і ці"факти" для інакомислячих,"особливих"обдарованих мізками людей!Не забувайте,ким би ви не були,ви будуєте в першу чергу своє майбутнє,а брехня ніколи добра не приносить.
sharik Показати IP 7 Лютого 2020 00:03
я за. давно треба було так зробити.
Микола Показати IP 7 Лютого 2020 00:03
Не треба за усіх людей "розписуватись" .. Базарники ж не проти переїхати але треба було владі стоврити належні умови а не гнати як не людей. Це соромно. І хто ще владу підтримує які приивикли з кабінетів кричати, треба було вночі приїхати і розібратись а не сидіти у своїх вайберах і фейсбуках.
Цікаво до Микола Показати IP 7 Лютого 2020 09:04
За які заслуги вам умови створювати?? Ви щось зробили для міста? Краще сиротам допомогти і атовцям ніж вам
Анонім до Цікаво Показати IP 7 Лютого 2020 12:44
Чому ж не допомагаєте?Сьогодні слизько на вулицях!!!А посипати почали біля 10 години,це влада так турбується про людей?!Троль.Брешіть далі і вам Бог заплатить,ще й внукам хватить.
Анастасія Показати IP 7 Лютого 2020 00:06
Мені не приємно що в нашому місті Луцьк все не по-людські. Простих людей за лохів приймають. А якби так вас шановні керівники міста погнати десь на край міста, або краще з крісел повиганяти, бо ви чомусь вже за стільки часу не можете вирішити питання смороду в місті і травите людей. Розводите руками то вас теж треба виганяти або виносити з кріслами!!! Совість втратили за своїх грошей
Анонім Показати IP 7 Лютого 2020 00:33
Хто ходив той і на Шуберт буде іздити
Українець до Анонім Показати IP 8 Лютого 2020 11:22
Люди тікайте з України в Європу поки не закрили кордони це зоопарк для даунів а не країна
редиска Показати IP 7 Лютого 2020 04:30
Можливо й треба якось шляхом переконання,але не виходить.А ціни дісно луплять.Вже докотились,що в маркетах дешевше,як на ринку. І чеки не дають,і руками буз рукавичок продукти лапають після рахування грошей. Прийшов час жити по іншому.
Анонім до редиска Показати IP 7 Лютого 2020 12:50
Ходи в маркет і не ний,зміни своє життя,твій час прийшов.Чому пенсіонери їздять на той базар?Не можливо сісти,одні пенсіонери,вони мають пенсію 1600-2500 переважно і шукають дорожче,ти хоч сам віриш що пишеш???
Вадім Показати IP 7 Лютого 2020 06:36
Що ви брешете людям
АУЕ Показати IP 7 Лютого 2020 07:17
Нас може і мало але хвоста ми владі прикрутимо,начувайтесь!
мікросоцопитування Показати IP 7 Лютого 2020 07:39
Якщо дивитись на лайки та дизлайки під коментарями, то й тут зрозуміло, що більшість підтримує вивільнення площі та перенесення ринку.
Небайдужий до мікросоцопитування Показати IP 7 Лютого 2020 09:20
Не вір цим накрученим байкам. Зайди у фейсбук і почитай справжню думку лучан, а не цих ботів
Andriy Показати IP 7 Лютого 2020 08:03
Я і моя сім‘я виступає за приведення ринку в порядок,він дуже потрібний місту.
Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Лютого 2020 08:30
В прошлом году закрыли и сразу снесли рынок по ул Козлова, примыкающий к Центральному рынку в Симферополе. Это часть называлась у людей "Цыганский Шанхай". Обсуждалось это решение более 2 месяцев. После утверждения решения за сутки снесли. Пригнали тяжелую технику, роту "Беркута" и к вечеру уже вывозили мусор. Кто не вывез товар-так кто тебе доктор? Твоя головная боль. С базарными торговцами по другому нельзя, а у нас это усложнялось цыганскими "романсами". После принятия решения действия власти должны быть очень жесткими. Dura lex sed lex -Закон суров, но это Закон!!!
Лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Лютого 2020 09:17
Тобі що тут медом помазано? Думка запроданців нам не цікава. Сидіть там, моліться вашому плешивому і ловіть камені з неба
Василь до Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Лютого 2020 14:22
то їдь туди де є "Бєркут"...
Остап Вакарчук Показати IP 7 Лютого 2020 08:35
Лучани не переживайте. Праву сторону старого ринку від вул. Глушець переносити не будуть, а реконструюють по європейському зразку. Він лишається в тих межах, який є зараз. А от той шанхай, ліва сторона гадюшника, слів немає назвати це ринком, повністю буде зрівнена із землею. Територія паркової зони буде також приведена у порядок згідно європейських норм. Ось і все.
ОСтап до Остап Вакарчук Показати IP 7 Лютого 2020 10:22
Не правда мова ведеться навіть про Варшавку!!!!
Лучанин до Остап Вакарчук Показати IP 8 Лютого 2020 11:24
Це така реконструкція буде як перед собор біля Вінтайму якісь підставки під труни поставили
Містянин Показати IP 7 Лютого 2020 09:09
Ринок такий, яким він є сьогодні - гадюшник страшний. Базарник дурять лучан, продають куплений харч за ціною домашнього. Продукти зберігаються в неналежних умовах, усюди сморід! Розібрати і забути.
Ігор Показати IP 7 Лютого 2020 09:10
Я за те щоб переїхали базарники лише тоді коли запахи в місті смердотні згинуть!! Влада роби щось а то вибори скоро!!! Голосувати за таких не буду!!!! Люди мають стояти на захист людей а не влади.
Микола Показати IP 7 Лютого 2020 21:10
Безумовно частину ринку потрібно знести...але ,що там буде і хто буде це робити,іХТО БУДЕ ВИДІЛЯТИ І ОСВОЮВАТИ кошти,має вирішити Мер,а поки в нас його не має...акому в меріі не має що робити ,то ідіть льод посипате піском по дорогах і тротуарах
Віра Показати IP 8 Лютого 2020 10:41
Базарники!!! А чому Ви думаєте, що Вам хтось і шось має шукати для роботи??? Вам ніхто нічого не зобов'язаний!!! Не подобається новий ринок, то орендуйте магазин, де буде і тепло і зручно, Ви як малі діти...а не підприємці....не бути тому срачу біля замку!!!
Іван до Віра Показати IP 8 Лютого 2020 14:03
Шановна Віра, а ви бачили той новий ринок? В мафах навіть не те що бруківки, навіть стяжки нема, гола земля. Я за реконструкцію, щоб усі МАФи були однакові, навіть в якомусь стилі типу з дерева, чи з ковкою, Біля замку сувеніри, далі від замку одяг, продукти харчування. От чому не можуть так само як про демонтаж, винести рішення про примусову реконструкцію за рахунок підприємців? Вони хоч будуть проти, але це краща альтернатива, ніж за містом, куди будуть ходити лише місцеві жителі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus