USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Держава виступає адвокатом Ахметова, – експерт про торговельну блокаду ОРДЛО

17 Березня 2017 09:34
Україна не втратить від економічної блокади з тимчасово окупованими територіями Донбасу, а заяви про втрату двох мільярдів гривень не відповідають дійсності. У цьому переконаний військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

Таку думку він висловив у коментарі сайту «24», додавши, що втрачає не Україна, а конкретний приватний власник – Ринат Ахметов.

Зі слів експерта, лише одне підприємство «Метінвесту», «Краснодонвугілля», заборгувало за споживану електроенергію понад 500 мільйонів гривень. Та й загалом більшість підприємств, яким загрожує «націоналізація» бойовиків, належать компанії «Метінвест» Рината Ахметова, тобто є приватними. Представники «Метінвесту» нещодавно заявили, що за два роки компанія перерахувала лише 2 мільярди гривень податків.

«То про які 3,5 мільярда доларів втрат йдеться мова? В чому позитив їхньої діяльності? В чому тоді негативні наслідки економічної блокади?» – запитує експерт.

При цьому Снєгірьов звертає увагу на досить суттєвий момент, який залишився поза увагою. За його словами, в день засідання РНБО в Мінську зібралася тристороння контактна група. І предметом їхнього обговорення було відновлення постачань вугілля з окупованих територій.

«От і відповідь на всі питання. Виходить, що наші представники в Мінську не виконують рішення РНБО? Вони не підпорядковується наказам президента? Крім того, не менш дивним виглядає те, що поки Порошенко говорить про економічну блокаду, прем’єр Володимир Гройсман заявляє, що блокада грає на руку Кремлю. Виходить, що прем’єр вважає, що президент грає на руку Кремлю? Кому українці повинні вірити?» – запитує Снєгірьов.

Нагадаємо, раніше Снєгірьов розповідав, що рішення РНБО про економічну блокаду має суто політичне забарвлення і не вирішує проблеми з тимчасово окупованими територіями. А президент відверто шельмує, кажучи, буцімто основною метою економічної блокади є повернення підприємств під юрисдикцію України. За його словами, за день до рішення РНБО з’явилися повідомлення компанії «Метінвест», що вона не втратила контроль за своїми підприємствами і продовжує ефективну економічну діяльність.

Нагадаємо, 15 березня РНБО вирішила тимчасово повністю припинити вантажні перевезення з непідконтрольними територіями Донбасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростов Показати IP 17 Березня 2017 11:35
Блокада до победного конца ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus