USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Договір з «Проміньпарксервісом» розірвали, аби уникнути порушення закону

13 Червня 2018 13:36
Земельна ділянка, де РЦ «Промінь» облаштував парковку, знаходиться в користуванні міського басейну і звільнена від сплати податків, оскільки обслуговує об’єкт спортивної інфраструктури. Натомість її використовували за комерційним призначенням, що є порушенням законодавства. Для того, аби уникнути порушень, договір з «Проміньпарксервісом» розірвали.

Про це заступник міського голови Луцька Костянтин Петрочук розповів в ефірі передачі «Відкрита влада: місто» на ТРК «Аверс».

Коментуючи заяву депутата міськради та власника «Променя» Андрія Покровського щодо «тиску» на нього, Костянтин Петрочук зазначив, що «тиск – це коли щось забирають, вимагаючи щось взамін». Натомість в «Проміньпарксервісу», зі слів депутата, ніхто нічого не забирав – відвідувачі ТРЦ і надалі можуть користуватись парковкою.
«Доступ до парковки не обмежений ні для відвідувачів «Променя», ні для тих, хто приїхав в басейн чи просто вирішив залишити тут авто», – зазначив заступник міського голови та додав, що першочергово місця розраховані для відвідувачів басейну. Проте з часом там встановили шлагбауми, а парковку зробили платною, що створювало незручності для відвідувачів басейну.

Більше того, частина парковки, якою користувався «Проміньпарксервіс», розміщена на земельній ділянці, яка перебуває в користуванні басейну. Згідно з земельним кодексом, вона звільнена від оподаткування, бо обслуговує об’єкт спортивної інфраструктури. Натомість її використовували за комерційним призначенням.

«Це - порушення законодавства, коли ділянка, яка звільнена від оподаткування, використовуються в комерційних цілях. Тому договір з «Проміньпарксервісом» розірвали, сьогодні є вільний доступ до цього місця. Першою чергою це ділянка для обслуговування басейну», - каже Костянтин Петрочук та додає, що «Проміньпарксервіс» вклав певні кошти в облаштування парковки, тому використовувати її не забороняють ні клієнтам ТРЦ, ні відвідувачам басейну чи будь-кому з лучан.

До слова, раніше повідомлялося, що за останніх 5 місяців басейн збільшив надходження від платних послуг. Якщо за попередні 18 місяців надходження складали в середньому до 100 тисяч гривень на місяць, то, згідно з даними останніх 6 місяців, надходження становлять більше 200 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
отак Показати IP 14 Червня 2018 08:05
спершу робим, а потім думаєм? даєте зелене світло, і запускається будівництво самого паркінгу та облагородження території близ басейну. сьогодні нам кажуть: "суперечить закону". кнопкодави-дармоїди, то якого біса ви голосували "ЗА", видаючи дозвіл на проведення робіт і розміщення об'єкту, не ознайомившись з законодавчою базою?!! хтось нестиме покарання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus