USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Квітковий ринок у центрі Луцька перенесуть

16 Червня 2017 11:12
Квітникарів, які нині торгують у сквері на проспекті Волі, закликали зробити вибір між двома запропонованими новими ділянками для торгівлі квітами.

Про це йшлося під час наради щодо перенесення квіткового ринку з проспекту Волі у Луцькій міській раді 16 червня. У нараді взяли участь 12 з 17 підприємців, які здійснюють торгівлю квітами на проспекті Волі.

Нагадаємо, запеклі дискусії квітникарів з міською владою тривали торік. Тоді секретар міськради Юлія Вусенко не могла досягти консенсусу з підприємцями – квітникарі розкритикували усі варіанти перенесення ринку та емоційно сперечалися з тогочасною секретарем міської ради, не бажаючи переносити торгівлю.

Зі свого боку, перенесення ринку вимагали мешканці проспекту Волі. У відповідь квіткарі реєстрували електронну петицію з проханням не переносити ринок.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук розповів, що з підприємцями раніше домовлялися про те, що вони продовжать торгівлю до 1 липня на чинній ділянці, а після цього вирішать, де працюватимуть надалі, оскільки у мерію надходить багато звернень від мешканців двору будинку на проспекті Волі з наріканнями на торгівлю та проханням перенести її в інше місце. Як варіант, у міській раді розглядають дві ділянки у центрі Луцька – поблизу кафе «Сніжинка» на проспекті Волі за 200 метрів від нинішнього місця торгівлі та ділянку поблизу будівлі обласної філармонії, де викладена бруківка та є заїзна кишеня для транспорту. У місці, де зараз функціонує ринок, планують облаштувати сквер, до того ж, торгові намети не витримують критики з естетичної точки зору.
Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що міська влада хоче зробити місто привабливішим, тож центральна частина Луцька повинна відповідати європейським нормам. Оскільки місце торгівлі квітами в добудові біля універмагу вже заповнене, квітникарям пропонують перенести торгівлю на одну із запропонованих ділянок. Він наголосив, що у міськраді йдуть на поступки підприємцям та пропонують хороші місця.

Як пояснив заступник міського голови Олександр Рачков, ділянка, яку пропонують обрати для торгівлі квітами біля кафе «Сніжинка», розташована між фонтанами. Продемонструвавши підприємцям карту, Ігор Поліщук зауважив, що ділянка має можливість під’їзду автомобілів, там немає напруги з мешканцями сусідніх будинків. Своєю чергою, ділянка поблизу філармонії нещодавно викладена якісною бруківкою, там немає ям, та й розташована вона лише недалеко від місця, де торгують квітами нині.
У разі, якщо підприємці захочуть розташувати МАФи замість наметів, вартість оренди метра квадратного становитиме 25 гривень на місяць. Присутні підприємці визнали таку ціну прийнятною. Також їм пообіцяли надати паспорт прив’язки терміном до 5 років.

Торговці квітами погодилися розглянути варіанти перенесення ринку і визначити, порадившись, одну найбільш зручну для торгівлі ділянку до наступного понеділка, коли відбудеться нова нарада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
В.А. Показати IP 16 Червня 2017 12:18
Замість того, щоб зробити капітальний ремонт гірки з фонтанами - візитка міста, урядники хочуть десь там притулити ще один балаган. Один внизу, один - пивний- якось прибрали і ось нате - квітковий. Дай Боже розуму урядникам, або той забери ! Принаймні, зараз його ніхто не бачить, а там він буде "на виду". Ця гірка у жахливому стані - дике пустирище заросле бузиною,чортополохом, зруйнованими доріжками. Ей, де ви там зі своїми "покращаннями ?
ВВ до В.А. Показати IP 16 Червня 2017 12:52
Знов тобі щось не так.Шо тобі взагалі подобається?Чи ти від Гунчика гундиш?
Двір Ник Показати IP 16 Червня 2017 14:26
Треба прибирати. І правильно робиться. Квіткарям дають вибрати місце. Двори будинків не для квіткарства,а для проходження з букетом квітів з гідно піднятою головою до коханоі.
123 Показати IP 16 Червня 2017 14:49
То для того щоб валютникам комфортніше було, а то зовсім місця мало
Будун Показати IP 18 Червня 2017 06:35
Навіщо ті квіти краще бадяжте валюту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus