USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Маск передбачив крах Tesla

27 Листопада 2018 08:58
Глава компанії Tesla Ілон Маск прогнозує банктрутство концерну в найближчому майбутньому. Про це він заявив в програмі Axios на каналі HBO, передає "Страна".

Як розповів Маск, у автовиробника серйозні фінансові проблеми і Tesla зазнає величезних втрат. Бізнесмен зазначив, що якщо ці проблеми не вирішити, то компанія збанкрутує вже через кілька тижнів.

Нагадаємо, фінансові показники Tesla липень-вересень не давали приводів для занепокоєння. Чистий прибуток компанії Tesla склала $ 311.5 млн або $ 1,75 на акцію. Виручка в третьому кварталі склала $ 6,8 млрд. При цьому аналітики прогнозували виручку в розмірі $ 6,33 млрд і збиток $ 0,19 на акцію.

Американська Tesla Inc. в третьому кварталі 2018 року збільшила виробництво електромобілів на 50% щодо попередніх трьох місяців - до 80,1 тис. Це найвищий квартальний показник в історії компанії. У тому числі було випущено 26,9 тис. Машин Model S і Model X, а також 53,2 тис. Model 3. Поставки в липні-вересні склали 83,5 тис. електромобілів: 14,47 тис. Model S, 13, 19 тис. Model X і 55,84 тис. Model 3.

Тільки за третій квартал, компанія поставила понад 80% від кількості машин, проданих за весь 2017 рік, і відвантажила приблизно вдвічі більше Model 3 в порівнянні з усіма попередніми кварталами разом.

Раніше Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила засновника Tesla Ілона Маска у шахрайстві. Претензії комісії пов'язані з твітами Маска від 7 серпня, коли він заявив про готовність викупити акції компанії з ринку по 420 доларів. Маска оштрафували на 20 млн доларів, і такий самий штраф повинна буде виплатити сама Tesla. Також бізнесмен буде змушений піти з посади голови ради директорів і не займати її щонайменше три роки. При цьому він залишиться керівником компанії. Також у Tesla з'являться два нових незалежних директори. Згідно з іншим пунктом угоди компанія запровадить додаткові заходи контролю та спостереження за висловлюваннями Маска.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus